Mortimer

Új HP nyomtatócsalád

A Hewlett-Packard bejelentette a legújabb HP Color LaserJet 4550 nyomtatócsaládját, amelyekben már a legmodernebb Internetes technológiák is megtalálhatók.


HP Color LaserJet 4550
Az új lézernyomtatók amellett, hogy hatékonyabbak, mint ez elődeik, még 20 százalékkal olcsóbbak is. A HP igyekszik minél jobban összekötni az Internetet a nyomtatással, hiszen az új printerek nagyon sok Internetes képességgel rendelkeznek. Ezenkívül még úgynevezett távoli menedzselési funkciókat is tartalmaznak. Ez annyit jelent, hogy akár egy hagyományos Web böngésző segítségével is vezérlehető és irányítható a működésük.

Mindezen képességek tulajdonképpen egy beágyazott web szervernek köszönhetők, amely ezen felül még munkacsoportok kezelésére is alkalmas. Az új nyomtatók támogatják a legmodernebb e-service technikákat is. Megtalálható bennük a HP ChaiServer EVM (Embedded Virtual Machine), amely egy programozási környezet, és lehetővé teszi Java alkalmazások fejlesztését.

Természetesen a hálózatos és Intenetes szolgáltatások mellett a nyomtatási funkciók is sokoldalúbbá váltak. Így például a nyomtatók tartalmaznak infra portot, a még rendelkezésre álló tinta mennyiségét érzékelő szenzort, de gyorsmásolási, biztonsági és egyéb időtakarékos paraméterekkel is rendelkeznek.

Az új nyomtatók teljesítményét tovább fokozza a 233MHz-es processzor, a 128MB (192MB-ig bővíthető) RAM memória, a HP JetDirect 610N hálózati kártya, valamint az 5GB-os merevlemez. Ez utóbbi lehetővé teszi gyors dokumentummásolást. Mindezeknek köszönhetően a printerek 4 színes és 16 fekete-fehér lapot képesek kinyomtatni egy perc alatt. A HP Color LaserJet 4550-es nyomtatók árai a következőképpen alakulnak:
HP Color LaserJet 4550 alap $1,999
HP Color LaserJet 4550 N $2,359
HP Color LaserJet 4550 DN $3,769
HP Color LaserJet 4550 HDN $4,289

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!