JohnnyCage

Az Intel mindent megtesz az AMD megelőzéséért

[Register] Azok a megrögzött számítógépesek, akik a Pentium 4 tesztpéldányait triplaáron elkapkodták, hamar kedvüket veszthetik, miután az Intel közölte, hogy még januárban megjelennek a 2GHz-es Pentium 4-es CPU-k.

Hivatalosan még legalább egy hétig nincsenek a piacon a Pentium 4 legalacsonyabb órajelű, 1.4 illetve 1.5GHz-es induló változatai. Ennek ellenére egyesek már rendelkeznek ilyenekkel, amelyek az Intel tesztpéldányai közül jutottak el valahogy a kereskedőkhöz. Ezek a darabok azonban nagy valószínűség szerint még a megjelenő, azonos órajelű változatoknál is lassabbak, mivel azóta változtattak a processzoron.

Az előjelek jók, a Register információi szerint a 2GHz-es chipek még januárban megjelennek, noha azokat csak három hónappal későbbre, áprilisra várta az Intel.

"Kezdenek jóra fordulni az események", mondta egy, a neve megjelenítésének elkerülését kérő Intel vezető. "Kiválóan halad a fejlesztés, és sok alkatrész a vártnál jóval hamarabb rendelkezésre áll. A Pentium 4 különböző órajelű változatai a tervezettnél sokkal hamarabb várhatóak, és rendkívül aggresszíven támadjuk az AMD pozícióját a sebességversenyben. A DirectX 8 készen áll, és rengeteg alkalmazás és játék már optimizálva lett a P4-re, sokkal több, mint annak idején a PIII esetében."

Rákérdezve, hogy a "sokkal hamarabb" valóban januárt jelent-e, az Intel képviselő széles mosollyal ezt válaszolta: "Talán nem is kell kommentálnom."
A beszélgetés során arról is szó esett, hogy 2001 második negyedévére a DDR-SDRAM támogatású chipset biztosan készen lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!