Mortimer

Még használhatatlan a Pentium 4

Egyes kereskedőknél már megvásárolható az Intel Pentium 4 processzor, de egyelőre még használhatatlan.

Annak ellenére, hogy az Intel az új processzorát hivatalosan csak november 20-án fogja bemutatni, néhány élelmes kereskedőnél már lehet belőle vásárolni. Azonban a vásárlók nem kapkodnak a Pentium 4 után, hiszen hamar rájönnek, hogy egyelőre még semmire sem tudják használni. Ennek az az oka, hogy a processzor befogadására alkalmas alaplapok még nem jelenetek meg a piacon. Néhány nagyobb kereskedő szerint ezekre még legalább egy hetet várni kell.


A Pentium 4 processzor

Természetesen a Pentium 4 semmilyen, jelenleg kapható alaplapba nem rakható bele. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az eddigiektől eltérő foglalatot és chipkészletet igényel. Ez utóbbinak például kompatibilisnek kell lennie a magas ára miatt nem túl népszerű RDRAM memóriákkal.

Többféle magyarázat is adható arra kérdésre, hogy miért nem igyekeznek az alaplapgyártók a Pentium 4-es termékeik bemutatásával. Az első, hogy az Intel chipkészletével gondok voltak, és ezért el kellett halasztani a processzor bemutatását. Mivel a lapkakészlet csak az RDRAM memóriát támogatja, ezért az alaplapgyártók úgy gondolják, hogy az új, költséges rendszerek nehezen fognak szélesebb körben elterjedni.

Végül az sem segíti az alaplaphiányon, hogy a Pentium 4 a jövő év közepétől új foglalatba fog illeszkedni, és ezért akkor ismét újabb fejlesztésű alaplapokra lesz szükség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!