Berta Sándor

Jövőre jöhet a két kijelzős Surface

Egyre több jel utal arra, hogy a Microsoft komolyan fontolgatja egy különleges modell piacra dobását.

Tavaly decemberben derült ki, hogy a Centaurus projekt keretében összehajtható terméket tervez a Microsoft. Akkor arról volt szó, hogy az eszköz két képernyős lesz, inkább hasonlít majd egy PC-re, mint egy okostelefonra és az idén kerülhet a piacra. Februárban ismertté vált egy szabadalom, amely szintén az összehajtható Surface készülék fejlesztésére utalt. Most pedig további információk láttak napvilágot a Forbes magazinnak köszönhetően.

A Jeff Lintől, az IHS Markit kutatási és elemezési igazgatójától származó új értesülések alapján a Centaurus projekt keretében egy olyan Surface táblagép fejlesztése zajlik, amely két, egyaránt 9 hüvelykes és 4:3 képarányú kijelzővel fog rendelkezni. Két egymástól teljesen függetlenül működő képernyőről lesz szó, vagyis a Microsoft nem egy kettéhajtható kijelző alkalmazását tervezi.

Az új modell LTE- és 5G-kompatibilis lesz, s fő egységként egy 10 nanométeres gyártási eljárással készített Intel Lakefield sorozatú System-on-Chippel látják el. Az új eszközön a Windows Core OS operációs rendszer fut majd és elvileg már 2020 első negyedévében vagy félévében megjelenhet a kereskedelmi forgalomban.

A készüléken lehetőség lesz az androidos alkalmazások és az iCloud szolgáltatás futtatására is. Arról viszont egyelőre semmilyen információ nem szivárgott ki, hogy ezt a redmondi konszern milyen módon fogja megoldani, miként az sem ismert, hogy mennyi lehet az új modell bevezető ára. A Microsoft egyik szóvivője csupán annyit mondott, hogy nem kommentálják a társaság esetleges jövőbeli termékeivel kapcsolatban megjelenő információkat, találgatásokat és pletykákat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!