Berta Sándor

Összehajtható Surface-t tervez a Microsoft

Az amerikai óriáscégnek számos terve van, ezek egyike lehet az összehajtható készülék.

Csupán a tervasztalon létező termékekkel táplálkozik a Microsoft-hírekkel foglalkozó a szaksajtó: nyáron felröppentek hírek az Andromeda-projektről, mely egy két kijelzős, okostelefonként, táblagépként és laptopként egyaránt használható hibrideszközt jelentett, azonban a gyártó jegelte az elképzelést. Most pedig a Centaurus nevű új üdvöske a pletykák sztárja - a kódnév szintén beszédes, hiszen míg az Androméda egy galaxis, addig a Centaurus egy csillagkép, magyarul Kentaurnak hívjuk.

Brad Sams a Beneath a Surface című könyvében tervezett olyan új Surface készülékekről mesélt, amelyek a meglévő termékekre épülnek. Köztük voan egy Surface Pro táblagép, amelyet USB Type-C-porttal látnak el és amely 2019 utolsó negyedévében jelenhet meg, továbbá egy Surface laptop, amelynek a központi egysége az AMD egyik processzora lesz. A Centaurus projekt ugyanakkor valami új dolog és Sams értesülései alapján hasonlítani fog az Andromédára, de annál nagyobb lesz. A tervezett termék összehajtható és két képernyős lesz, s inkább hasonlít majd egy PC-re, mint egy okostelefonra. Az új készülék jövőre kerülhet a piacra.

Az Andromeda és a Centaurus alapvetően nagyon fognak hasonlítani, legalábbis, ami a technikát és a kezelést érinti, s ezért hasonlóak a kódneveik is. Az Andromeda esetében egy összecsukott állapotban okostelefon, míg kinyitva táblagép méretű eszközre lehet számítani, míg a Centaurusnál egy közel PC méretű termékre. Egy Windows-fejlesztő már korábban a Windows 10 19H1 nevű legújabb előzetes verziójában felfedezte a Centaurus kódnevet, míg Zac Bowden, a Windows Central riportere azt írta a Twitteren, hogy a fejlesztett terméket Intel processzorral fogják ellátni, nagyobb lesz az Andromédánál, de nem az Andromeda lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)