Berta Sándor

Galamb méretű drónokkal is kísérletezett a Facebook

Érdekes dolgok derültek ki a társaság néhány évvel ezelőtti programjáról.

A Business Insider elevenítette fel, hogy a Facebook mindenképpen biztosítani akarta a gyors interneteléréseket a távoli vidékeken és ezért a szakemberek fejében nem hétköznapi ötletek is felmerültek. Az egyik az volt, hogy galamb méretű kis drónokat alkalmazzanak az internetkapcsolatok biztosítására és az adatintenzív tartalmak, elsősorban a digitális fotók és videók streamelésére.

A projektet a Los Angeles partjai előtt található Santa Catalina-sziget után nevezték el, nem véletlenül, mert régen ott használtak postagalamb-hálózatot. A kifejlesztett drónok inkább hasonlítottak verebekre, mint galambokra és egy kis tárolókapacitású SSD-meghajtóval voltak felszerelve. Arról viszont, hogy miként működött volna a rendszer, nem szivárogtak ki konkrétumok. A legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a társaság egy kis méretű mesh-hálózatot tervezett, amely összekapcsolta volna az okostelefonokat és stabilabb kapcsolatot biztosított volna. Az új hálózattal kapcsolatban pedig stílusosan felmerült a galambnet elnevezés.

A program 2017-ben indult el és gyakorlatilag azelőtt véget ért, hogy az első tesztek elkezdődtek volna. A Catalinát röviddel azután állította le a társaság, hogy az Aquila internetes drónprojektjét is befejezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!