Gyurkity Péter

Jön a Nokia 9

A cég (egy olcsó telefonnal együtt) az MWC alatt mutathatja be zászlóshajóját.

A Nokia (pontosabban a HMD Global) kapcsán legutóbb arról írtunk, hogy egy középkategóriás változat jelenik meg hamarosan a piacon, a figyelem jó része azonban eközben inkább a csúcskategóriára irányul, ahol szintén beújíthat a cég. A Nokia 9 az MWC alatt futhat be, ezt kifejezetten olcsó példányok követhetik.

A napokban a HMD részéről először azt erősítették meg, hogy valóban jelen lesznek az MWC alatt, eközben azonban egy teaser kép is felbukkant a világhálón, amelyen mintha a Nokia 9 korábban kiszivárogtatott, 5 különböző lencsével ellátott hátoldali kamerája jelenne meg. Erre alapozva írják többen, hogy az új zászlóshajó a rendezvény alatt mutatkozhat be a nagyközönség előtt, nagyjából a már korábban ismertetett hardveres és szoftveres komponensekkel, bár a HMD a maga részéről hivatalos úton egyelőre annyit árult el, hogy a napokban végre több amerikai szolgáltatóval is megállapodtak, vagyis egyes típusok a tengerentúlon is megjelennek a forgalomban. Ez persze rajtunk nem sokat segít, de mindenképpen jó hír, hogy a cég terjeszkedik, nemsokára pedig további okostelefonokat ismerhetünk meg.

Egyéb források ezalatt arról számoltak be, hogy érkezőben van a legolcsóbb telefon, vagyis a Nokia 1 frissítése is, amely a Nokia 1 Plus nevet kapná meg. Ez a 4,5 hüvelykes kijelző helyett már egy kereken 5 hüvelykes panelt kínálna, míg a memória mérete maradna 1 GB. A picit izmosabb MediaTek chip mellett az Android 9 Pie Go Edition kapna még helyet a készüléken, természetesen az ehhez járuló szerény alkalmazásokkal, míg a külalak terén ezúttal a szögletesebb kivitel mellett döntöttek, ami némileg meglepő, hiszen a Nokia 1 még kifejezetten lekerekített sarkokkal jelent meg a piacon.

A hivatalos bemutatóra nagy valószínűség szerint az MWC alatt kerítenek majd sort, ekkor ismerhetjük majd meg a hivatalos árat és a megjelenés hozzávetőleges menetrendjét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!