Gyurkity Péter

HMD: a csúcskategóriás Nokiákon lesz a hangsúly

Eddig 70 millió darabnál tartanak, viszont a prémium készülékeknél van hiányérzet.

A HMD Global a napokban mutatta be a Nokia 8.1 okostelefont, amelynek várható érkezéséről a hónap elején mi is beszámoltunk. A rendezvényen azonban több érdekes kijelentés is elhangzott a cég illetékeseinek szájából, ezeken pedig érdemes gyorsan végigfutni.

A legfontosabb részletként azt emelhetjük ki, hogy a következő évben, valamint 2020 és 2021 között, a csúcskategóriás és felső-középkategóriás készülékekre helyezik a hangsúlyt. Mivel az alsóbb szegmensekben már többé-kevésbé megszilárdították helyzetüket, itt maradt némi hiányérzet, viszont most mindössze annyit szögeztek le, hogy jövőre több csúcstelefon érkezésére számíthatunk. Kifejezetten játékokra kihegyezett változatot ugyan nem várhatunk tőlük, viszont több területen igyekeznek majd előrelépni, legyen szó a képkészítésről (ahol eddig is komoly innovációt láthattunk), vagy akár a vásárlói támogatásról és az online közösség kiépítéséről. Megmaradnak viszont a jelenlegi elnevezési séma mellett, vagyis a Nokia 6.1 után jön majd a 6.2 és a 6.3, ami nem számít óriási meglepetésnek.


Azt is megtudhattuk a bemutató alatt, hogy a HMD eddig összesen 70 millió készüléket adott el, vagyis az elmúlt 2 év kifejezetten sikeresnek mondható. Európában már most az első 5 között szerepelnek, ami többek között annak köszönhető, hogy a fenti mennyiség jó részét (56 millió darabot) olyan 35 év feletti férfiak szerezték be, akik már korábban is ismerték a Nokia márkát. Eddig az olcsóbb megoldásokból származott a bevétel túlnyomó része, ez azonban a fenti elképzelés révén változhat. Házon belül a Nokia 6.1 vezet, ezt követi a Nokia 7 Plus és a Nokia 3.1, amelyek szintén népszerűnek bizonyultak.

Az elkövetkező időszakban a 300 és 400 euró közötti sávban szeretnének megerősödni, már a Nokia 7.1 és 8.1 megjelenése is ezt a célt szolgálja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!