Gyurkity Péter

Érkezőben a Nokia X7

A telefon hagyományos kivitelben, notch nélkül jelenne meg.

Miközben a HMD Global által fejlesztett állítólagos zászlóshajó a legújabb hírek szerint jövő februárra csúszik át, több másik példányon is dolgoznak, amelyek a középkategóriában vitézkednek majd. Ezek között található meg a Nokia X7, amely az első hírekben még bevágással volt látható, most azonban ezt cáfolják.

Egy kínai forrás szellőztette meg a képeket, amelyeken már hiába keressük az előlapi bevágást, ennek nyoma sem látható a felvételeken. A részletes információ szerint a Nokia X7 ehelyett egy hagyományos LCD-panellel fut majd be, amely 5,9 hüvelykes kivitelben válna elérhetővé, ehhez pedig a 2160 x 1080p, vagyis a Full HD+ felbontás társulna. A globális piacon a Nokia 7.1 Plus néven jelenik majd meg a készülék, ami kissé zavaró lehet, ehhez pedig még annyit tesznek hozzá, hogy a megfelelő teljesítményről a Snapdragon 710 chip lesz hivatott gondoskodni, vagyis ezen a téren valószínűleg nem lesz különösebb okunk a panaszra.

A hivatalos megjelenésre még idén sort kerítenek, erre a forrás szerint valamikor októberben vagy novemberben számíthatunk. A pontos menetrendet még nem ismerjük, mint ahogy a hivatalos ár (és a további hardveres és szoftveres részletek) sem derültek még ki a kiszivárogtatók jóvoltából, tekintettel azonban arra, hogy az abszolút zászlóshajóként beharangozott Nokia 9 a februári MWC-re csúszik át, logikusnak tűnik az újabb középkategóriás megoldások hivatalos bemutatása, hogy fenntartsák az érdeklődés szintjét.

Eközben a Nokia Mobile India Twitter-oldalán egy érdekes bejegyzés bukkant fel, amelyet rövid időn belül eltávolítottak. Eszerint egy olyan telefon piacra dobására is készülnek, amelyen kényelmesen és kellemes élményt szerezve lehetne játszani, ezen felbuzdulva pedig rögtön megindult a találgatás, miszerint a HMD is egy, kifejezetten a játékosoknak szánt telefonon dolgozik. Ezt még nem erősítették meg, legalább ilyen valószínű azonban, hogy az országban hamarosan bemutatkozó Nokia 5.1 Plus típus hájpolásáról van inkább szó, de az elkövetkező napokban (hetekben) kiderül, hogy melyik változat igazolódik be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!