Gyurkity Péter

Újabb olcsó mobilon dolgozik a HMD

A hagyományos telefonok továbbra is jó üzletnek bizonyulnak.

A HMD Global esetében a jelek szerint bejött a lehető legszélesebb választék melletti döntés, hiszen itt az okostelefonok mellett több hagyományos Nokia-mobilt is láthattunk, amelyek kifejezetten kedvező fogadtatásra találtak. A cég most itt bővítene további megoldásokkal, mégpedig a 4G-re támaszkodva.

Legutóbb a Nokia 8110 4G kapcsán láthattunk részletes beszámolót, az úgynevezett „banánfont” pedig a jelek szerint újabb példányok követik majd a sorban, méghozzá a közeljövőben. A cég indiai részlegének első embere (nyilván nem véletlenül az ottani divízió vezetője nyilatkozik erről) beszélt a napokban egy interjúban arról, hogy egy, kifejezetten a negyedik generációs LTE-elérést támogató hagyományos mobiltelefon piacra dobásán gondolkodnak, mégpedig arra a tényre alapozva, hogy a tradícionális készülékek piaca is gyorsan bővül, különösen az olyan, felemelkedőben lévő országok esetében, mint amilyen India. A kereslet tehát meglehetősen erős, ezt pedig hiba lenne nem kihasználni.

Azt sajnos még nem tudjuk, hogy a fent megemlített banánfon kapna-e egy közvetlen utódot, erről ugyanis még nem árultak el részleteket. Mindenesetre fontos részlet, hogy a 8110 4G is jól szerepel a piacon, mint ahogy azt korábban a Nokia 3310, valamint a Nokia 105 és Nokia 130 esetében is láthattuk. Az idei év elején emellett felmerült az Asha-telefonok visszatérése is, jól látszik tehát, hogy több különböző variációban gondolkodnak. Az idők változását jelzi azonban a 4G kifejezett támogatása, erről a jelek szerint már nem mernek lemondani, de még várni kell arra, hogy némileg tisztábban lássunk ezen a területen.

A HMD tehát nemcsak az okosok csúcskategóriájában, de a hagyományos mobiloknál is készül valami újjal, itt valószínűleg az év elején esedékes bemutatókon ismerjük majd meg a pontos részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #3
    Nem kell egy vagyont fizetni érte, már elég olcsón lehet elég jó okostelefont venni, amit csak 2 naponta kell tölteni. Régebben valóban csak a csúcskategóriát lehetett 3 évnél tovább rendesen használni, de manapság az olcsósodás miatt azért már a középkategória is elmegy nagyon sokáig.
    Tény, az okostelefon nem telefon, csak telefonálni is lehet vele, ha neked nem kell egy zsebben hordható számítógép, csak telefonálásra és olyan alapvető funkciókra kell, amire egy hagyományos mobil is jó, akkor hülyeség okostelefont venni.
  • Caro #2
    Nekem 8110 4G-m van.
    A vas alapvetően jó, de a szoftver lehetne jobb finoman szólva. És ezen rengeteg múlik manapság.
  • Antracit #1
    Én is hagyományos moblit használok. Pici, strapabíró, hetente kell csak tölteni, van esemény-jelző meg valutaváltó és ennyit is használok össz-vissz.

    Az okostelefon nekem túl nagy (értsd: tégla), széltől is óvni kell a nagy üvegfelület miatt, aksi gyorsan merül és három év alatt ki is purcan. És ezért fizessek egy vagyont. Nem, köszi! :-)