Gyurkity Péter

Kiszivárgott a Nokia 8.1

Ez pedig valóban egy korábban piacra dobott változat mása lesz, immár európai megjelenéssel.

Szeptember folyamán számoltunk be arról, hogy a Nokia X7 érkezőben volt, ezt az okostelefont pedig azóta piacra is dobták, legalábbis Kínában, ahol a piac hatalmas mérete miatt ennek nagyon is van értelme. A HMD Global most a nemzetközi megjelenésre is elszánta magát, ez viszont egy eltérő név alatt indul majd el.

A napokban a Nokia 8.1 hivatalos marketinganyaga, valamint az ennek részét képező fotók jelentek meg a világhálón, mégpedig egy külső forrás jóvoltából. Eszerint valóban a házon belül csak Phoenix kódnéven emlegetett telefon érkezésére számíthatunk, amely a nemzetközi piacon a fenti néven lát majd napvilágot, nagyjából változatlan kivitelben, ugyanazon hátlappal, valamint egy előlapi bevágással, amely egyre divatosabb, míg a gyártó az „expect more” jelszóval igyekszik felkelteni a felhasználók érdeklődését. A hardver persze nem változik, itt továbbra is egy 6,18 hüvelykes kijelzőt látunk majd, amelyhez a 2246 x 1080 pixel felbontás, a 19:9-es képarány, valamint a Snapdragon 710 chip csatlakozik, amely ugyan nem a leggyorsabb, ám mégis kellemes teljesítményt kínál.


A megfelelő minőségű fotókról a hátoldalon egy 12 és 13 megapixeles szenzorból összeálló iker-kamera gondoskodna, az előlapon pedig egy 20 megapixeles szelfikamerát helyeztek el. Az ígéretek szerint a hátoldali példány komoly előrelépést nyújt majd a Nokia 7 Plus moduljához képest, míg az üzemidőért egy 3400 mAh-s akkumulátor felelne. A memória mérete 4 vagy 6 GB lenne, a belső tároló kapacitása pedig 64 vagy 128 GB lesz. A hivatalos bemutatóra december 5-én kerítenek sort, mégpedig Dubajban, ahol a cég egyéb megoldásokról is leránthatja majd a leplet, bár erről még nincs megbízható információnk.

Az egyik potenciális jelölt a Nokia 9, amely nyilván a csúcskategóriát képviselné. Erről korábban több értesülés is felbukkant, azonban a képeken csak tokokat láthattunk, így meg kell várnunk a rendezvényt a hírek visszaigazolásához.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #1
    Ujabb noccsos szar....