Gyurkity Péter

Alacsony áron jön a Nokia 3.1 Plus

Ehhez pedig mutatós külső, nagy méret, valamint erősebb hardver csatlakozik.

A HMD Global a napokban rántotta le a leplet a Nokia 7.1 típusról, amely a korábbi pletykákban is többször felbukkant, mégpedig két eltérő néven. Most egy szerényebb változat került sorra, amely azonban nagyon is érdekes összeállítást kínál, méghozzá valóban kedvező áron. Lássuk, mit is kínál a meglehetősen nagyra sikerült készülék.

A hivatalos oldal alapján a Nokia 3.1 Plus sokban eltér az eredeti típustól, hiszen itt már egy kereken 6 hüvelykes kijelzőt látunk, amely a divatos 2:1-es képarányt, az 1440 x 720 pixel felbontást, vékony előlapi keretet, valamint a bevágás hiányát mutatja nekünk. A burkolat alumínium keretet és hajlított 2.5D-üveget jelent, míg ez alatt egy erősebb chip (a MediaTek Helio P22), 2 vagy 3 GB memória, egy 16 vagy 32 GB-os belső tároló, valamint egy szintén nagyobb, ezúttal 3500 mAh-s akkumulátor kapott helyet, remélhetőleg jobban megfelelve a gyorsan változó vásárlói igényeknek. A hátoldalon helyezkedik el az ujjlenyomat-olvasó, amelyhez microSD, a hagyományos jack-dugó, valamint a jó öreg microUSB csatlakozik.

A hátoldali kamera kapott egy második szenzort, ezzel a 13 megapixeles, fázisérzékelő autófókuszt kínáló példány egy 5 megapixeles, a jobb mélységérzékelésért és a Blokeh-effektért felelős testvérrel egészül ki, miközben a 8 megapixeles szelfikamera az előlapi nagylátószögű funkcióval bővült. A szoftveres oldalon az Android 8 Oreo kapott helyet, ez azonban várhatóan gyorsan frissülni fog, hiszen ez az okostelefon is az Android One program részeként jelenik meg, tehát nem kell majd sokáig várni a biztonsági és egyéb frissítésekre. A megjelenésre Indiában kerítenek először sort, itt október 19. a fontos dátum, arról azonban még nem tettek említést, hogy a többi régió mikor következik majd.

A szubkontinensen egészen kellemes, 155 dolláros áron rajtol el a készülék, ez kifejezetten csábító lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!