Gyurkity Péter

Okoshangszórókra koncentrál az Amazon

A cég emellett szoftveres asszisztensét is tovább fejleszti.

Az Amazon háza táján eddig többnyire táblákat és e-olvasókat láttunk felbukkani, az utóbbi időben azonban egyre inkább az Echo-családba tartozó hangszórók kerültek a középpontba. Most számos eltérő típusról rántották le a leplet, amelyeket új funkciók és a javított szoftveres szolgáltatás egészítenek majd ki.

Legutóbb arról olvashattunk, hogy az Alexa már az Audi e-tron autókban is helyet kap, most pedig az Amazon maga mutatta be legújabb fejlesztéseit. A hivatalos közleményből kiderül, hogy több eltérő hangszórót is piacra dobnak, ezek pedig a teljes területet megpróbálják majd lefedni. Az Echo Dot például szebb külsővel és nagyobb hangerővel szeretne a legnépszerűbb maradni, 50 dolláros árral és októberi megjelenéssel. Az Echo Plus a csúcskategóriát képviseli, lekerekített dizájnnal és beépített hőmérővel, amely már a további funkciók támogatását szolgálja. A hangvezérlés itt internetkapcsolat nélkül is lehetséges, az ár pedig 150 dollárra ugrik, október 11-i megjelenéssel.


Az Echo Show 10 hüvelykes kijelzővel, valamint Skype-támogatással újul meg, jobb sztereó hangzással együtt. Az ár 230 dollár lesz, a megjelenés itt is október 11-én esedékes. Az Echo Auto nevének megfelelően az autókban teszi elérhetővé az Alexát, Bluetooth-támogatással, 50 dolláros áron. Az Echo Input ezzel szemben a hagyományos hangszórókat egészíti ki az Alexa szolgáltatásaival, apró méretben, 35 dollárért, míg az Echo Link és Echo Link AMP nagyobb méretben igyekszik felturbózni a zenei élményt, a megszokott szoftveres funkciókkal, 200 és 300 dolláros áron, az év vége előtt esedékes megjelenéssel. Az Echo Sub egy 130 wattos subwoofer, amelyet 1.1- és 2.1-es hangrendszerekhez csatlakoztathatunk, 130 dolláros áron, míg az Echo Wall Clock falióra jellege ellenére is ugyanazon platformhoz csatlakozik, 30 dollárért.

Az Alexa maga eközben további funkciókkal egészül ki, így például figyelmeztet a gyanús zajokra, legyen szó tányértörésről, riasztók hangjáról, stb. A szokásaink megfigyelésével figyelmeztethet az égve hagyott lámpákra, leegyszerűsíti a WiFi-csatlakozást, segít a főzési technikákban, integrálja a meglévő emailszolgáltatásokat, halkan válaszol, amennyiben így szólunk hozzá, miközben a Tidal streamingplatform támogatását is elérhetővé teszi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!