Berta Sándor

Már teszteli az új hangszóróját a Facebook

Úgy tűnik, hogy a vállalat megtette az előkészületeket az új terméke piacra dobása felé.

Jane Manchun Wong, a TechCrunch informátora és kutatója számolt be arról, hogy új bejegyzéseket talált a Facebook és a Facebook Messenger androidos alkalmazásának kódjában, amelyek egyértelműen az Aloha nevű beszédasszisztens belső tesztjeire utaltak. A talált kódot úgy is lehet értelmezni, hogy az Aloha lehet a korábban bejelentett okoshangszóró beszédvezérlési rendszere.

Márciusban szivárgott ki, hogy a Facebook úgy döntött, hogy teljesen felfüggeszti új termékei piacra dobását, így elhalasztotta többek között a hálózatba kötött hangszórója bemutatását, amelyet eredetileg tavaszra tervezett. Az új kiegészítőhöz a tervek alapján digitális asszisztens is társulna. A hangszórót a társaság a május elején rendezendő F8 nevű fejlesztői konferenciáján mutatta volna be. Wong felfedezése azt támaszthatja alá, hogy az óriáscég nem tett le az okoshangszóró és a beszédasszisztens piacra dobásáról, sőt, arra hamarosan sor kerülhet. A közelgő karácsonyi időszak ugyanis kiválóan alkalmas lehetne egy ilyen lépésre.

A Handelsblatt értesülései alapján Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője már hónapokkal ezelőtt belső egyeztetések során közölte, hogy a közösségi platformnak nem kell feltétlenül pénzt keresnie és neki sokkal fontosabb az, hogy az okoshangszóró segítségével megváltoztassák a felhasználói magatartást. A közösségi oldal tagjait ugyanis arra vennék rá, hogy a szolgáltatást minden eddiginél intenzívebben használják, éppúgy, ahogy azt az okostelefonjaikkal is teszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Mar csak a gesztusvezerleshez berakott kamera kellene bele, lehetoleg ejjellato funkcioval es persze felho alapu alawys connected technologiaval. (mondjuk tenyleg egyszerubb es olcsobb mind a kepet, mind a hangot folyamatosan feltolteni egy szerverre es az majd eldonti mit kezd vele)