Berta Sándor

Személyes képviselő a digitális világban

Egy alapítvány azon dolgozik, hogy avatárok képviseljék a felhasználókat a virtuális térben.

A PAI Foundation a PAI projekt keretében akarja lehetővé tenni az internetezőknek, hogy személyes képviselőket alkalmazhassanak a digitális világban. A 3D-avatárok úgy fognak kinézni és viselkedni, mint a tulajdonosaik. A PAI mozaikszó egyébként a személyes mesterséges intelligencia rövidítése.

A szervezet célja az, hogy a világon minden ember számára lehetővé tegye annak a személyes mesterséges intelligenciának a megteremtését, amely az ObEN nevű cég technológiájának a segítségével tanulja meg utánozni az emberek magatartását. Ez oda vezethet, hogy a világ mesterséges intelligencia forradalmának a középpontjában az emberek állnak majd. Az ehhez szükséges, összegyűjtött személyes adatokat ugyanakkor nem egy vállalat vagy adatbázis fogja ellenőrizni, hanem azokat a blokklánc technológia segítségével (ez a bitcoin alapja is) tárolhatják és ellenőrizhetik.

A fejlesztők úgy vélték, hogy a szükséges PAI Mainnet nevű blokklánc-rendszer olyan gyors lesz, mint egy p2p hálózat és lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy gyorsan hozzáférhessenek az adataikhoz. Ezzel párhuzamosan a személyes mesterséges intelligencia avatárok a jövőben akár a munkavállalóként vagy a közösségi médiában is képviselhetik az embereket. Ehhez ugyanakkor arra is szükség lesz, hogy a közvélemény elfogadja az elképzelést, illetve megvalósuljon az előrelépés a mesterséges intelligencia területén is. A PAI Mainnet nyílt forráskódú projekt, amely az első ilyen jellegű platform.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • kvp #4
  Elolvastam mit csinalnak. Mesterseges intelligencia teruleten nagyjabol semmit. Az egesz rendszer arrol szol, hogy minel tobb szemelyes informaciot gyujtsenek ossze, amiket a blokklanc technologia segitsegevel autentikalnak. Ezek az informaciok publikusak es jol kothetoek egy-egy szemelyhez, tehat gyakorlatilag azt varjak el, hogy az emberek szamitasi eroforrasokat es szemelyes informaciot adjanak azert cserebe, hogy lathassak masok szemelyes informacioit, beleertve az osszes osszegyujtheto biometrikus adatot.

  A felvazolt technologianak igy semmi ertelme, mivel a blokklancon tarolhato adategysegek limitalt darabszama miatt nem skalazhato fel gyakorlati felhasznalasra, minel tobben hasznalnak, minel tobb adattal, annal nehezebb es koltsegesebb hasznalni. Adattarolonak nem biztonsagos, kozponti bizalmi alapu autentikacios celra pedig nem alkalmas a blokklanc technologia.

  Es avatar az sehol sincs, a leirasuk avatarnak tekinti egy adott szemely begyujtott kozossegi medias es egyeb szemelyes adatait. Az adatokbol persze maguktol nem lesz se intelligencia, se barmilyen mukodo algoritmus, csak egy halom jol ellophato es jol eladhato informacio.

  Ez szerintem egy bio buzzword generatorral keszitett piramisjatek alapu penzszerzesi technologia. Legalabbis jelenleg az elerheto leirasok alapjan igy nez ki. (csak az angol nyelvueket neztem, a kinaiakat nem)
 • Zoliz #3
  Egy Pandát kérek, a hülyébbek beérik majd virtuális nővel is XD
 • VolJin #2
  Ehhez a nemes célhoz egy alapítvány szükséges. Van az internetnek ilyen központi lekapcsológombja?
 • NEXUS6 #1
  Fasza, úgy sincs elég időm játszani, meg egy csomó sorozatot is meg kéne néznem. Végre valaki megcsinálja, amíg a haverokkal vagyok! XD