Berta Sándor

A mesterséges intelligencia felé fordul az Intel

A konszern számára az önálló repülés lehet az egyik jövőbeli terület.

Christian Lamprechter, az Intel németországi vezetője kijelentette, hogy az új időpontban megrendezett CeBIT teljesen új lehetőségeket kínálhat a számukra és egyúttal hatalmas esélyt is jelent.

A társaság elsősorban a mesterséges intelligenciára próbál meg összpontosítani és számítógépes szemüvegek segítségével mutatja meg, hogy miként védhetők meg a korszerű algoritmusokkal például a bálnák. A drónok segítségével elemezhetők a tengeri emlősök levegővételei és azokból megállapítható, hogy az állatok miként érzik magukat, merre vonulnak és hogyan változik meg a környezetük. S mindez valós időben történhet. Lamprechter szerint ezáltal megmutatják, hogy abban a helyzetben vannak, hogy nagy problémákat is megoldjanak.

Egy másik bemutató során arról volt szó, hogy miként lehet segíteni a mesterséges intelligenciával a pszichikailag beteg embereken.

A menedzser hozzátette, hogy arra számítanak, hogy nem kapnak sok megrendelést Hannoverben, de számos új kapcsolatot alakíthatnak ki a lehetséges új ügyfelekkel. Az egyik céljuk ugyanakkor az, hogy megváltoztassák az emberek véleményét az óriáscégről.

A mesterséges intelligencia mellett egyébként van még egy terület, amire a társaság összpontosítani akar: az autonóm repülés. Ez lehet a jövőben az egyik kiemelt területe, hiszen ott rendkívül sok adatot kell gyűjteni, elküldeni és feldolgozni.

Az már tavaly októberben ismertté vált, hogy 2017 végéig megjelenhet az Intel mesterséges intelligencia chipje, amely speciálisan a gépi tanulás felgyorsítására készül és amelynek az egyik alkalmazója a Facebook lesz. A chip fejlesztői neve Lake Crest volt, míg forgalomba Nervana Neural Network Processor (NNP) néven kerül. A Nervana NNP-t a Facebook a szerverfarmjaiban akarja használni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!