Berta Sándor

Bebukott az akkumulátoros bőrönd

A különleges bőröndöket készítő Bluesmart vesztét a szigorodó tűzvédelmi előírások okozták, azokat nem lehet felvinni a repülőgépekre.

Az amerikai cég annak ellenére volt kénytelen beszüntetni a tevékenységét, hogy körülbelül 2 millió dollárt sikerült összegyűjtenie közösségi finanszírozási konstrukcióban a felhasználók segítségével. A Bluesmart részben önhibájából, részben az új szabályozásoknak köszönhetően került ebbe a helyzetbe. 2018 januárja óta ugyanis a légitársaságok - például a Delta Airlines, az American Airlines és az Alaska Airlines - tiltják a járataikon a beépített és nehezen eltávolítható akkumulátorokat tartalmazó poggyászok használatát. Az ok az, hogy egyszerűen túlzottan magas a tűzveszély. Akkumulátorokkal üzemeltetett eszközöket ugyanakkor a továbbiakban is bárki magával vihet a kézipoggyászában vagy használhat a repülőgépek fedélzetén.


A probléma emellett az, hogy a Bluesmart fixen beépített akkumulátorokat tartalmaz és azok csak négy csavar kicsavarozása után lehet eltávolítani. Tomi Perucci, a vállalat vezetője már korábban azt nyilatkozta, hogy az új szabályozás abszolút arcátlan. Jelenleg még körülbelül 65 000 Bluesmart bőrönd van forgalomban, ezeket az Indiegogo platformon keresztül lehet megvásárolni 599 dollárért. A jövőben megjelenhetnek majd a piacon olyan poggyászok, amelyekből az akkumulátorokat gyorsan ki lehet venni és eltenni a kézipoggyászba.

A Bluesmart bőröndje többek között beépített GPS-vevőegységgel rendelkezik, amelynek köszönhetően a felhasználó az okostelefonja segítségével bármikor tudhatja, hogy az pontosan hol van, így az ellopott vagy eltűnt poggyász sokkal gyorsabban előkeríthető. A távolságmérő azt mutatja meg, hogy a bőrönd pontosan milyen távolságra található a tulajdonostól. Amennyiben valaki a repülőgép fedélzetén van és nem fogja a jeleket, akkor értesítheti a személyzetet arról, hogy a poggyásza a repülőtéren maradt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!