Berta Sándor

Különleges bőröndöt készítettek repülőutakra

Bluesmart nevű projektre eredetileg 50 000 dollárt akartak összegyűjteni az Indiegogo közösségi finanszírozású platformon, azonban eddig több mint egymillió dollárt jött össze és a kampány csak napok múlva zárul le.

A bőrönd többek között beépített GPS-vevőegységgel rendelkezik, amelynek köszönhetően a felhasználó az okostelefonja segítségével bármikor tudhatja, hogy az pontosan hol van, így az ellopott vagy eltűnt poggyász sokkal gyorsabban előkeríthető. A távolságmérő azt mutatja meg, hogy a bőrönd pontosan milyen távolságra található a tulajdonostól. Amennyiben valaki a repülőgép fedélzetén van és nem fogja a jeleket, akkor értesítheti a személyzetet arról, hogy a poggyásza a repülőtéren maradt.


Az eszközbe még egy mérleget is beépítettek, így bárki bármikor lemérheti annak a súlyát, ezáltal megtudhatja, hogy felviheti-e a csomagját a repülőgépre. A további funkciók között van az elektromos zár, ami szintén okostelefonnal nyitható, a Bluetooth-kapcsolat és a mobil készülékek feltöltésére használható beépített lítium-ionos akkumulátor. A fejlesztők szeretnének elkészíteni egy olyan alkalmazást is, amelynek a segítségével akár egy okosórával is vezérelhetők a bőrönd egyes funkciói.

A koffer képes az utazási adatok valós idejű összegyűjtésére, így ha valamilyen okból el is veszne a poggyász, akkor is megtudható, hogy milyen repülőtereken és országokban járt. A Bluesmart jövőre jelenhet meg, a bevezető ára legalább 450 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halgatyó #6
    Megfordultam már néhány európai repülőtéren, de amikor megláttam a csomagok kezelésát, elhűltem. Többnyire jó izomzatú néger rakodók 3-4 méteres ívben dobálják a csomagokat rá a kiskocsiról a szállítószalagra. Olyan is volt, hogy a börönd átrepült a szalag fölött és a betonon puffant. Semmi baj! Odament a rakodó és visszahajította.
    No, aki ez ellen kitalál valamit, az megérdemli az anyagi megbecsülést.
    Kellene a szerkentyűbe egy gyorsulásmérő is :-))
  • Omega #5
    A kurva boldog lesz az ember, ha megtudja, hogy a bőröndjét elhagyta 10.000 Km-el odébb.
  • kvp #4
    Ez egy carry-on bag, azaz kezipoggyasz ami a felvihet az ember a fedelzetre. Itt jobban nezik a meret es suly korlatokat, mivel ezek az ember feje feletti csomagtartoba mennek. A nyitasi riasztas a zsebtolvajok ellen jo, foleg akkor ha helyhiany miatt kenytelenek vagyunk a csomagot hatul lerakni, mig a tavolsagi riasztas arra valo, hogy ha 1 meternel messzebb megyunk a borondtol, akkor mar szol, tehat meg a beszallas elott rajovunk, hogy nincs nallunk a kezitaskank. Igazabol az egyetlen gondom az, hogy ez a sok okos technologia pont a helyet veszi el hasznos cuccoktol, tehat szerintem tul nagy reszet teszi ki a taska teljes hasznalati tomegenek.
  • tamolnar213 #3
    Az elektromos zár az hasznos, főleg a pajszerral szemben, amit Amerikában szeretnek használni.
  • mrzed001 #2
    "Amennyiben valaki a repülőgép fedélzetén van és nem fogja a jeleket, akkor értesítheti a személyzetet arról, hogy a poggyásza a repülőtéren maradt."

    Aha, biztos foglalkoznak ám vele .... vagy megkérnek hogy maradj szépen csendben, vagy hogy akkor talán szállj le te is a csomagod után.
    A reptéri szarkák ellen meg még a lakat, fólia, de még a vasrács sem véd (nem lehet azt a részt bekamerázni 40+ kamerával a 21. században ??? ).
    Nem is tudom miért, de ilyenkor mindig a vissza a jövőbe 2 elejéről jut eszembe egy részlet:
    - 3.2.1 ... és, elállt az eső. Bár a posta lenne ennyire megbízható :D
  • AgentKis #1
    Hiánypótló az biztos! ;-)