Berta Sándor

280 karakteresek lehetnek a tweetek

A jövőben a korábbinál kétszer hosszabb üzeneteket küldhetnek az emberek a mikroblogon keresztül.

Aliza Rosen termékmenedzser a blogbejegyzésében jelentette be, hogy a Twitteren ezentúl bárki 280 karakteres üzeneteket továbbíthat majd. Ezzel végleg a múlté lettek a hagyományos 140 karakteres tweetek. Az egyelőre még kérdéses, hogyan fogják fogadni a változtatást a felhasználók.

A Twitter a lépés kapcsán arra hivatkozott, hogy átfogó adatelemzéseket végzett és teszteket értékelt ki, amelyekből az derült ki, hogy az üzenetek optimális korlátja 280 karakternél van. Érdekesség, hogy a tesztidőszakban csak az összes tweet 2 százaléka volt hosszabb 190 karakternél és csak az 5 százaléka hosszabb 140 karakternél. A 140 karakteres keretet egyébként eddig az összes üzenet körülbelül 9 százaléka érte csak el. A módosítás az okostelefonokon a legújabb frissítések után lesz érzékelhető.


A japán, a koreai és a kínai nyelvben az üzenetek továbbra is legfeljebb 140 karakteresek lesznek. Ennek oka, hogy az ázsiai nyelvek kétszer olyan sok információt továbbítanak, mint az angol, a német, a spanyol vagy a francia nyelv, és egyébként sem használták ki eddig sem a korlátot. A Twitter úgy véli, hogy a felhasználók sokkal aktívabbak, ha nem olyan gyorsan érik el a karakterkorlátot és így sokkal több időt töltenek a platformon. A hosszabb tweetek emellett gyakrabban kapnak lájkokat és azokat gyakrabban retweetelik, illetve továbbítják is.

Rosen azt írta, hogy a tesztek első napjaiban sokan teljesen kimerítették a 280 karakteres keretet, mert új és szokatlan volt, de lassan normalizálódtak a dolgok. 2015 júniusában már szóba került,, hogy a Twitter feloldja a 140 karakteres korlátot, majd ugyanez felmerült 2016 januárjában is. A legutóbb tavaly májusban volt szó a karakterkorlát eltörléséről, míg néhány héttel ezelőtt úgy tűnt, hogy marad az eredeti 140 karakteres megoldás. Szeptember végén viszont kiderült, hogy 280 karakteres üzeneteket tesztel a Twitter.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yamato41 #3
    "280 karakteres üzeneteket tesztel a Twitter"
    Húb*meg! Kíváncsi lennék, hogy mennyit tesztelték ezt az észbontóan hatalmas adatmennyiséget.
  • NEOreg3 #2
    covfefe
  • NEXUS6 #1
    Trump valszeg most nyúlt magához a hír hallatán! ;)