Berta Sándor

Twitter - búcsú a 140 karakteres korláttól?

Úgy tűnik, hogy végleg eltűnik a mikroblogon az eddig alkalmazott üzenetkorlát.

Amerikai lapértesülés és a Bloomberg szerint a Twitter a jövőben a hivatkozásokat és a képeket nem fogja beleszámítani a 140 karakterbe, ezáltal megkerülhető lesz az eddigi korlátozás. Mindez kompromisszumos megoldásként is felfogható és ezzel alighanem sikerült a korábban lázongó felhasználók egy részét is megnyugtatni. A cég eddig nem cáfolta, igaz, nem is erősítette meg az értesülést.

A Twitter rendszere jelenleg automatikusan lerövidíti a linkeket, melyek általában legfeljebb 23 karakternyi helyet foglalnak. A platform hónapok óta felhasználói táborának stagnálásával küzd, ezzel próbálják felpezsdíteni a légkört. A változtatás azért pont a hivatkozásokat és a fotókat érinti, ugyanis a Twitter vizsgálatából kiderült, hogy a fényképek, a linkek és a videók beillesztése jelentős mértékben növeli a tweetek megosztásának esélyét. A változtatás már a következő két héten belül életbe léphet.

Már tavaly júniusban szóba került, hogy a Twitter feloldja a 140 karakteres korlátot, de akkor az intézkedés kizárólag a más Twitter-használóknak küldött közvetlen üzenetekre vonatkozott. Januárban pedig a Re/Code arról írt, hogy a Twitter a közeljövőben eltörölheti a tweetek küldésekor használt 140 karakteres korlátozást és ehelyett a jövőben 10 000 karakternél lehet az üzenetek határa. Ez azonban közel sem tetszett minden felhasználónak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Palinko #2
    én jobban szeretem a twittert. jah azért van a limit, ideje a megújulásnak
  • kvp #1
    Az eredeti ok az volt, hogy minden uzenet beferjen egy sms-be. Mostanra ez a limit az sms-ekkel egyutt kisse elavultta valt. Viszont egy pubklus facebook profilhoz kepest a twitter nem tud tul sokat, sot...