Berta Sándor

Adattakarékos Twitter-változat mobil eszközökre

A mikroblog bemutatta a böngészőben használható ajánlatát.

A Twitter Lite kifejezetten azoknak a felhasználóknak készült, akik a rossz internetlefedettségű területeken kénytelenek használni az okostelefonjukat vagy a táblagépüket. Az új megoldás érdekessége, hogy nem hagyományos alkalmazás, hanem a mobil készülékek böngészőin fut és igyekszik a minimálisra csökkenteni az adathasználatot. A lassabb mobilhálózatok esetében lehetővé teszi az oldalak gyorsabb betöltését és robusztusan reagál a kevésbé megbízható mobil kapcsolatokra. A webes program előnye továbbá, hogy kevesebb, mint egy megabájt helyet foglal.

A Twitter Lite esetében a honlapok betöltése 30 százalékkal gyorsabban valósul meg, a navigáció a végletekig letisztult és ennek köszönhetően egyszerű. Ugyanakkor a szolgáltatás ugyanazokat az alapvető funkciókat kínálja, mint a Twitter, így van idővonal, közvetlen üzenetek, trendek, profilok, médiatartalom-feltöltések és értesítések.

A felhasználók aktiválhatják az opcionális adattakarékossági üzemmódot, ha szeretnének még kevesebb adatforgalmat generálni. Amennyiben az üzemmód aktív, úgy a Twitter Lite a képeket és a videókat csak előnézeti felvételekként mutatja meg, ami 70 százalékkal csökkentheti az adatfelhasználást. A felhasználók meghatározhatják, hogy a webes program mely médiatartalmakat töltse be teljesen és melyeket ne. Aki a szoftvert Google Chrome vagy más korszerű böngésző alatt használja, az értesítéseket kaphat az összes fontos Twitter-tevékenységről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!