SG.hu

Olcsó internet­csomagokkal turnézik Deutsch Tamás

Egymás után jelenti be az internetszolgáltatókkal közösen a fapados előfizetési csomagokat a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

"200 ezer nagyon szegény embert kapcsolna netre a kormány" - írtuk még júniusban a a Digitális Jólét Alapcsomag bejelentésekor, és ennek eredményéről tart a napokban sajtótájékoztatókat Deutsch Tamás. Ez a UPC-nél vált elsőként elérhetővé, a Fiber Power 30 DJA és UPC Fiber Power 30 Optika DJA csomagokat azok az előfizetők igényelhetik, akinek a szolgáltatás megrendelését megelőző egy évben nem volt otthoni internet előfizetésük. Két évre alá kell írni, és ha a számlát is emailen kérjük, akkor 2990, ha papíron, akkor 3490 forintba kerül havonta a 30 megabites elérés.


Ma három kisebb szolgáltató, a Vitech "UNO" KFt., az EuroCable Magyarország Kft. és a ViDaNet Kábeltelevíziós Zrt. került sorra, holnap pedig ismét egy nagy falat jön, délben a Telenor fogja bejelenteni saját kedvezményes megoldását. Ehhez egy saját plecsnit is kapnak, egy állami tulajdonú védjegyet használhatnak, amire június eleje óta lehet pályázni. "A kormányzat azt kívánja elérni, hogy a jövő év közepére meghaladja a nyolcvan százalékot az internetet használók, előfizetéssel rendelkezők aránya a 16 és 74 éves kor közöttiek körében. A jelenlegi 78 százalékos arány másfél év alatt hatszázalékos bővülést jelez, valamint azt, hogy erősen megközelítettük az Európai Unió 79 százalékos átlagát" - jelentette ki a miniszterelnöki biztos.


Deutsch Tamás annak fontosságát is kiemelte, hogy - noha erre a szerződésben vállaltak szerint 45 napjuk volna a szolgáltatóknak - szinte azonnal megjelenik kínálatukban a "rendkívül olcsó, de korszerű" internet-elérést kínáló Digitális Jólét Alapcsomag. Mivel január elsején a korábbi 27-ről 18 százalékra mérséklődött az internetszolgáltatás áfája, a jövő év első napjával pedig öt százalékra csökken, így az adócsökkentés és az új alapcsomag bevezetésének eredményeként jövő januárra 13 hónap alatt 30-35 százalékkal csökken az alapszolgáltatás ára. Minden nagy és közepes szolgáltató kacsingat a programra, és általában nem a minimum kötelező kedvezménnyel tervezik értékesíteni. Mivel a legutóbbi kutatások szerint másfél millió ember nem nethasználó, és 14 százalékuk anyagi okokkal magyarázza ezt, valóban lehet esély újabb emberek bevonására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fonak #8
    Kell valami áltevékenység ennek a junkienak, végül is fiatalkori barátja az első embernek, valamit dobni kell neki. Bár valódi tényező ő már nem lesz. :)
  • TokraFan #7
    Ennek a hülyének ennyit sikerült kiizzadnia magából a netadós tüntetés óta eltelt 3 év alatt? Vajon mennyit költöttünk Dájcs Tompikára azóta?

    Egy értelmes digitális jóléti csomg kb. úgy nézne ki, hogy a rászorulóknak hűség nélkül pl. 10Mbit/s, havi 1000Ft-ért. És akkor még mindig nem tudni, eszközt honnan és miből vesznek hozzá...
  • codaco #6
    A nagyon szegény ember eddig is netezhetett volna ennyi pénzért, de mivel benne van a nevében, hogy "nagyon szegény", ezért valószínűleg nem volt rá pénze. Ráadásul most 2 évre hűséget kell aláírni, amit egy szegény ember nem engedhet meg magának.
  • szatir620 #5
    http://digi.hu/ajanlat/internet/lan hűség nélkül 2500Ft 100 / 50 Mbit/s
  • HUIrnok #4
    Mostmár kimondható, hogy nem tudnak sem a pártok, sem az emberek új dolgot igazán kitalálni. Ja, hogy ezt beismerni egyenlő lenne egy leégéssel! Miért nem arra törekednének inkább, hogy a tevékenységüket valóban azokra fordítanák, akikre tartozik? Ja, hogy nincsen meg hozzá a képesség, érdeklődés és a tapasztalat egyáltalán. Csak a hangzatos, de üres szavak ismételgetése, ami vagy bejön vagy nem! Akkor meg minek vannak ott az ilyen jelentős pozicíóknál ezek a részidióták?


    A magyar valóság: Irreális elvárások/elképzelések minden intézmény részéről, ami 1 millió főből talán csak 1 főt emelne ki igazán(, és egy szemétdomb másik oldalára áthajítva.)

    Magam egy másik országot akarok, amiben az ilyen megsem történik! Ezért is már kerestem külföldön is helyet. De végül nem mertem belevágni, mert sem erőm, ügyességem, önbizalmam nem volt, most sem lenne hozzá! Az anyagi része sem lehetséges... Bármilyen tisztességesen is jártam utána bárminek.

    Ezért is kipróbálom amit lehet. Hát idáig ez mutatkozik a legjobbnak. Akit érdekel annak itt van a linkje.

    www.apostolimagyarkiralysag.info
  • flashpointer2 #3
    30 -as net bakker mit akarnak első internettel egyből torrentezni?
  • TokraFan #2
    "akkor 3490 forintba kerül havonta a 30 megabites elérés."

    És ebben mi a t*köm a jóléti?
    A UPC-nél jelenleg bárkinek 3790Ft a 30-as net. Sőt, most akcióban 3580Ft a 240-es! Idióták!

    Ez a suttyó Deutsch jobban tenné, ha inkább valamilyen egyszerű mezőgazdasági munka után nézne, bár szerintem az is magas lenne neki.
  • dzsagon #1
    Ez a hír teljesen felesleges, mert akiket érint azoknak nincs internete, hogy elolvassák.