Berta Sándor

Android Things-támogatást kap a Snapdragon 210

Bár a Snapdragon 210-ben csak később debütál az Android Things-támogatás, de az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson a Qualcomm az operációs rendszerrel közösen mutatta be a processzort.

A gyártó a dolgok internetében való alkalmazásra is felkészíti a chipjét. A Qualcomm bejelentette, hogy a Snapdragon 210-es rendszerchipje a jövőben támogatni fogja az Android Things operációs rendszert, amelyet a Google fejlesztett ki kifejezetten a dolgok internetéhez. A termék az első olyan kereskedelmi forgalomban is kapható és integrált LTE-támogatással rendelkező chip, amely kompatibilis a Google szoftverével. A Snapdragon 210 és az Android Things kombinációja lehetővé teszi a gyártóknak, hogy egy kompakt, de mégis komplett rendszert alkalmazhassanak, amely mind a fogyasztói eszközökhöz, mind a professzionális felhasználásra kiválóan alkalmas.

A SoC az integrált X5-modemnek köszönhetően támogatja az LTE technológiát. Ennek segítségével a gyártók egyszerűbben használhatják a dolgok internete eszközeiken a Google felhőplatformját, valamint az olyan szolgáltatásait, mint a Drive és a Firebase Analytics. A megoldás támogatja a Google Cast rendszert is és a Qualcomm Adreno 304 grafikus magnak köszönhetően biztosítja a Full HD videók lejátszását.

Az Android Things első előzetesét tavaly decemberben mutatta be a Google. Az operációs rendszer támogatja a konszern szolgáltatásait és a 2015 májusában bemutatott Brillo projektből jött létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nabateus #3
    Ok, de ez eddig is volt, szenzorok kulonboz dolgok meresere. Ezeket az adatokat pedig gyujtotte, analizata egy kozponti redszer.
    Hagy ne keressek erre hirtelen valos peldat, de azert mar a net elott is letezett ilyen.
    Ok, azt mondanam, az IoT egy egysegesitett megoldas, igy minden eszkoz kommunikalhat mindennel, a standard-izacionak koszonhetoen erteni fogjak egymast, kompatibilisek lesznek.
    De most jon az Android of Things... Igy lesznek hagyomanyos IoT eszkozok, amik nem vagy nehezkesen fognak csak egyutt mukodni A AoT-el, nem?
  • Cat #2
    Hatékonyságnövekedés, optimalizálás. A lényege, hogy nagyon olcsón lehet felokosítani dolgokat, hogy azok egymással és egy központtal is kommunikáljanak. Például egy parkolóban filléres szenzorok beépítésével minden egyes helyről tudni lehet, hogy foglalt vagy nem, mekkora a kihasználtsága, milyen napszakban foglalt stb. Remek kimutatásokat lehet készíteni, és nagy méretekben gondolkodva ez az autósoknak és a tulajdonosnak is jó.

    A közlekedésen túl is rengeteg területen alkalmazható: online pénztárgépek, létesmények üzemeltetése, hulladékgazdálkodás, okos árammérők, stb. Mérhetővé válnak eddig vakfoltnak számító dolgok és így pénzt lehet megtakarítani.
  • Gauge #1
    Valaki el tudja magyarázni, hogy miért is jó ez? Én az IOT előnyeit sem nagyon értem? Miért jó ez nekem/nekünk? Vagy ha nem nekünk, akkor kinek?