Berta Sándor

Új Snapdragon processzor viselhető termékekhez

A Qualcomm a tajvani Computex kiállításon jelentette be a legújabb termékét.

A gyártó a Snapdragon Wear 1100 chipet kifejezetten a viselhető termékekhez, elsősorban gyerekek és idősek számára megalkotandó okosórákhoz, fitneszeszközökhöz, intelligens fejhallgatókhoz és hordozható kiegészítőkhöz fejlesztette ki. A Wear 1100 a februárban bemutatott Wear 2100-at egészítheti ki, amelyet szintén a multifunkciós okosórákhoz hoztak létre.

A Snapdragon Wear 1100 rendelkezik első kategóriás integrált LTE-modemmel és további kommunikációs lehetőségeket kínál a WLAN-modul és a Bluetooth-kapcsolat. Az iZat nevű motor lehetővé teszi a helyzet meghatározását akár mobilchipek, akár GPS-vevőegység segítségével. A chip a helyalapú korlátozást, azaz a geofencing-alkalmazásokat is támogatja. A chipsetbe beépítettek egy hardveralapú kriptográfiai motort és egy véletlenszám-generátort is. A TrustZone nevű funkció pedig biztonságos környezetet biztosít a felhasználói alkalmazások számára.

Pankaj Kedia, a Qualcomm viselhető termékekért felelős igazgatója közölte, hogy a Snapdragon Wear 1100 kifejezetten olyan eszközökhöz készült, amelyeket bizonyos céllal fejlesztenek ki vagy csak kevés területen akarnak alkalmazni. Az ilyen típusú készülékek általában 2-5 feladatot tudnak jól elvégezni.

Az új chip része a Qualcomm stratégiájának, amely jóval túlmutat a tisztán mobilchipek létrehozásán. A konszern a dolgok internetének nagyobb piacára, például az okosházakra vagy az okosvárosokra összpontosít. A Snapdragon Wear 1100-at kifejezetten a teljesítményre, a szenzorokra és a kapcsolódási lehetőségekre optimalizálták. A gyártó többek között együttműködik az olyan partnerekkel, mint az Aricent, a Borqs, az Informark és a SurfaceInk, hogy bemutathassa a Snapdragon Wear 1100 és 2100 chipek képességeit. Az új termékre épülő első eszközök a második félévben jelenhetnek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!