Berta Sándor

Módosított Snapdragon 810 chipet fejleszt a Qualcomm

A gyártó egy olyan chipváltozaton dolgozik, amely az eredeti modellnél kevésbé melegszik.

A Bloomberg korábban arról írt, hogy a Samsung a Galaxy S6-ba túlmelegedési problémák miatt nem a Qualcomm Snapdragon 810 típusú megoldását, hanem saját rendszerchipjét (SoC) építi majd be. A gyártó tavaly év végén tagadta, hogy az új terméke túlmelegedne és az LG első tapasztalatai sem támasztották alá ezeket a felvetéseket. A dél-koreai cég a G Flex 2-be építette be a Snapdragon 810-et és a Consumer Electronics Show kiállításon Woo Ram-chan, az LG mobil termékek tervezéséért felelős alelnöke azt közölte, hogy semmilyen problémáról nem tud. Hozzátette, hogy nem érti, hogy miért van vita ebben a témában.

A Qualcomm mindenesetre jobbnak látta, ha lép és a The Wall Street Journal értesülései alapján kifejleszti a Snapdragon 810 hűvösebb verzióját. Egy bennfentes azt nyilatkozta, hogy a módosított változat márciusig készülhet el, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy már ez a SoC kerül-e Galaxy S6-ba vagy sem. A Samsung szempontjából előnyösebb és logikus lépés lehet a saját chip használata - ezt megerősítette Lee Seung-woo, az IBK Securities elemzője is, aki azt mondta, hogy az esetet a társaság arra használhatja fel, hogy csökkentse a Qualcommtól való függőségét. Lee Seung-woo szerint a Samsung chiprészlege tavaly veszteséges volt, s ha Exynos SoC kerül a Galaxy S6-ba és a készülék sikeres lesz, akkor ez a folyamat megfordulhat.

A Snapdragon 810 2015 első felében érkezhet és a túlmelegedési problémára is fény derült. A Samsung számára rendkívül fontos az S6 kedvező fogadtatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bagoly81 #1
    fura hogy a Qualcomm a sajtótól értesül a túlmelegedést illetően, aztán csinálnak a samunak (szvsz) egy gyengébb procit nem lehet hogy a iphone prociát akarják itt versenyeztetni merthogy ott ha melegszik akkor is ugyan az a sebesség!?