Berta Sándor

Digitális Genfi Egyezményeket akar a Microsoft

A társaság vezetője egy a civileket védő új online rendszer kidolgozása és bevezetése mellett érvelt.

Brad Smith, a Microsoft elnöke az RSA Cybersecurity konferencián elmondta, hogy a legutóbbi amerikai választásokba való orosz beavatkozás miatt is szükség van a Digitális Genfi Egyezmények kidolgozására. A polgári személyeket a jelenleginél sokkal jobban kell védeni a világhálón és - amint a valódi életben a Genfi Egyezmények által is - védettebb státuszt kell kapniuk. A menedzser hozzátette, hogy ha az új rendszert a világ államai elfogadnák, akkor megóvhatnák magukat attól, hogy békeidőben feltörjék egymás számítógépes rendszereit. A közelmúlt hackertámadásai megmutatták, hogy globális normákra van szükség azért, hogy szabályozni lehessen a kormányok online tevékenységeit.

Az ötlet nem teljesen új, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok és Kína már 2015-ben aláírt egy kétoldalú szerződést arról, hogy nem folytatnak ipari kémkedést egymás ellen. Azóta hasonló megállapodások születtek 20 további országgal is. Smith szerint azonban ahhoz, hogy a Digitális Genfi Egyezmények működhessenek, szükség lenne egy nemzetközi ellenőrző-testületre, amely az állami hackertámadásokat kivizsgálja, felderíti és az eredményeket nyilvánosságra hozza.

A Microsoft elnökének meggyőződése, hogy a politikai változások ellenére megvalósítható egy ilyen javaslat. Még egy olyan világban is, amelyben növekszik a nacionalizmus, a globális technológiai szektornak semleges, digitális Svájcként kell működnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #4
    24 éve ott dolgozik, ő a jogi igazgató, és valamiért a cég honlapja is presidentként jelöli.
    https://news.microsoft.com/exec/brad-smith/#sm.0000ymue101ac0cy5w9kdkd5pe7q3

  • fonak #3
    Nem tudom ki ez a pali és honnan került elő, "President" titulussal, a cég vezetője Nadella továbbra is...
  • jkedzs #2
    ms-nek jó. nem azt mondják majd, hogy az ms szart tett le az asztalra, hanem hogy a támadók megszegték a nemzetközi egyezményt.
  • Kikikirly1991 #1
    ,,Az ötlet nem teljesen új, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok és Kína már 2015-ben aláírt egy kétoldalú szerződést arról, hogy nem folytatnak ipari kémkedést egymás ellen."

    Én meg aláírtam meg nem támadási szerződést a marslakókkal.
    Van aki ezt komolyan veszi?
    Utoljára szerkesztette: Kikikirly1991, 2017.02.18. 19:17:15