Berta Sándor

Szorosabban együttműködik a Here és a Microsoft

A cég a redmondi konszern legnagyobb térképszolgáltatási partnerévé válik.

A két fél jelezte, hogy elmélyíti a meglévő kapcsolatát. A kiszivárgott hírek alapján több éven át tartó stratégiai kooperáció valósulhat meg, amelynek keretében a Bing, a Cortana és számos más Microsoft-szolgáltatás használhatja majd intenzíven a Here WeGo platformját és technológiáját. A Here ennek köszönhetően az amerikai társaság legnagyobb térképszolgáltatási partnere lesz.

A Microsoft egyúttal a TomTom nevű vállalattal is partneri kapcsolatot alakított ki. A cél az, hogy a tengerentúli óriáscég olyan helyhez kötött szolgáltatásokat integrálhasson az Azure nevű rendszerébe, amelyek a TomTom térképein és navigációs szoftverein alapulnak.

Az amerikai cég ügyfelei a két együttműködésnek köszönhetően hozzáférhetnek a Here adataihoz, többek között valós idejű közlekedési információkat, a tömegközlekedéssel kapcsolatos élő adatokat és rendszeres térképfrissítéseket kaphatnak. Az eddiginél intenzívebb kooperációkból azok a fejlesztők és a különböző társaságok profitálhatnak, akik és amelyek a Bing Maps alkalmazásprogramozási felületét különböző célokra használják fel.

Bruno Bourguet, a Here menedzsere közölte, hogy mind a felhasználók, mind a vállalatok számára globális hozzáférést akarnak kínálni a világ legjobb helyi és térképszolgáltatásaihoz. A kooperáció pénzügyi részletei nem szivárogtak ki, de a Here egyik szóvivője azt elismerte, hogy a Microsoft jelenleg nem rendelkezik tulajdonrésszel a vállalkozásban. Korábban ugyanis volt felmerült, hogy az IT-óriások, közülük is elsősorban a Microsoft és az Amazon, a Here befektetői lehetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #2
    Kifejlesztették a hereverő heverőt? :D