Berta Sándor

Növeli európai felhő­kapacitásait a Microsoft

A felhőajánlatok és az azokhoz kapcsolódó infrastruktúrák egyre fontosabbá válnak a redmondi konszern számára.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója elmondta, hogy az idén sikerült a kétszeresére növelniük az európai felhőkapacitásaikat, aminek érdekében több, mint 3 milliárd dollárt fektettek be. Nadella kiemelte, hogy továbbra is masszívan sokat költenek ezekre az infrastruktúrákra, hogy meg tudjanak felelni az európai ügyfeleik és partnereik igényeinek. 2017 elején a Microsoft cloud-szolgáltatásai - a Microsoft Azure, az Office 365 és a Dynamics 365 - a franciaországi szerverközpontokból is elérhetők lesznek.

Nadella mellett Brad Smith, a társaság elnöke és főjogásza ismertette a további terveiket egy dublini rendezvényen, amelyet egy 4 napon át tartó európai körutazás felvezetéseként tartottak. A Microsoft számos új partnerrel állapodott meg, ezek között van a 250 000 embert foglalkoztató brit védelmi minisztérium, a francia Renault-Nissan autóipari óriás és az ír egészségügyi szolgáltató. Smith szerint a technológiában ott a lehetősége annak, hogy megoldja a világ legfontosabb problémáinak egy részét, de ezzel párhuzamosan - mint minden technikai fejlődés - fontos kérdéseket is felvet a társadalom számára.

Brad Smith bejelentette az A Cloud for Global Good című könyvet és az ugyanilyen nevű honlapot. Mind a műben, mind a portálon a Microsoft felhőkörnyezettel kapcsolatos 78 ajánlását fogalmazták és indokolták meg összesen 15 kategóriában. A cél az, hogy a döntéshozók és az emberek a jövőben jobban megbízzanak a felhőkörnyezetben és a Cloud-platformok üzemeltetői felelősségteljesebben kezeljék a rájuk bízott adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!