Berta Sándor

Európában is elérhető a HoloLens

Nevetséges a cégek dollár - euró átváltása: a 3000 dolláros amerikai árat kontinensünkön valahogy sikerült 3299 euróra feltornászni.

A szoftvercég partnerei és fejlesztői immár Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Írországban is megrendelhetik a HoloLens két verzióját. A Microsoft HoloLens Developer Edition 3299 euróba, míg a Microsoft HoloLens Commercial Suite 5489 euróba kerül. Az eszközök 3000, illetve 5000 dollárért vásárolhatók meg az USA-ban. A megrendelt termékeket novemberben szállítja ki a társaság.


A vásárlóknak mind a két változat esetében vállalniuk kell, hogy a szemüvegeket nem értékesítik tovább. Alex Kipman, a Microsoft Windows operációs rendszerekért és eszközökért felelős csoportjának munkatársa kijelentette, hogy már az új vegyes valóság termékkategória indulásakor tisztában voltak vele, hogy a legjobb innovációk többsége csak akkor valósulhat meg, ha a technológiát más cégek is használják. Jelenleg azonban, bármennyire is hatalmasak a vegyes valóság által kínált lehetőségek, még csak az út elején vannak.

A vállalat már a Computexen kilátásba helyezte a Windows Holographic nevű vegyes valóság platform elindítását. A szolgáltatás kifejezetten a Windows 10-es PC-khez és a VR-szemüvegekhez érkezik majd jövőre és egy Windows 10-frissítés keretében válik majd elérhetővé. Az óriáscég azt ígérte, hogy a platform segítségével a felhasználók másként is megtapasztalhatják a világot, leküzdhetik az akadályokat, s egyesíthetik a virtuális és a valódi világot. A Windows Store kínálatában már több mint 80 exkluzív vegyes valóság alkalmazás érhető el.

A Hololens egyébként megvehető Ausztráliában és Új-Zélandon is, a fejlesztők és a kereskedelmi partnereknek már mindkét országban március 30. óta elküldték a vegyes valóság készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)