Berta Sándor

Mesterséges intelligenciával bővülhet az Office 365

A Microsoft felvásárolt egy a területtel foglalkozó startupot.

A tengerentúli konszern birtokába került a Genee nevű cég, azonban a tranzakció pénzügyi részletei egyelőre nem ismertek. Az üzlet szeptember elsején zárul le. A startup mesterséges intelligencián alapuló rendszerek kifejlesztésével foglalkozik. A Genee csapata abba a Microsoft-részlegbe olvad majd be, amely az Office 365 fejlesztéséért felel. A vállalkozás jelenlegi ajánlatát, amely a felhőkörnyezeti naptárrendszerekbe integrálható, leállítják. A megoldás alapötlete az volt, hogy egyszerűbbé tegye a találkozók és más egyeztetések megtervezését, azáltal, hogy egy virtuális személyi asszisztens megvizsgálja a tárgyalásokon résztvevők határidőnaplóit és megfelelő időpontokat javasol nekik.

A startupot 2014-ben Ben Cheung és Charles Lee alapította. Mindketten elfogadták azt, hogy a jövőben a redmondi óriásnak dolgozzanak. Lee azt írta, hogy a Microsoft számos területen - például mesterséges intelligencia, virtuális asszisztens technológiák - vezetőnek számít, ezért örülnek, hogy a szenvedélyükkel és a tapasztalatukkal erősíthetik a csapatot. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója hat alapelvet, illetve célkitűzést fogalmazott meg a mesterséges intelligencia kapcsán. A menedzser közölte, hogy "jövőbeli partnerségre" számít, amelyben az ember és a gép együtt és nem egymás ellen fognak dolgozni. Mindez hasznos lehet a legnagyobb kihívások (betegségek, oktatási hiányosságok, szegénység) leküzdésében. Fontos lesz, hogy az emberiség jövőbeli generációit is jellemezzék majd az olyan tulajdonságok, mint az empátia, a kreativitás, az ítélőképesség és a felelősségérzet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #3
  "egy virtuális személyi asszisztens megvizsgálja a tárgyalásokon résztvevők határidőnaplóit és megfelelő időpontokat javasol" az NSA munkatársainak a házkutatásra...
 • gforce9 #2
  "egy virtuális személyi asszisztens megvizsgálja a tárgyalásokon résztvevők határidőnaplóit és megfelelő időpontokat javasol nekik"

  Ez nem mesterséges intelligenciára alapuló fejlesztés, mert ilyen funkcióhoz arra semmi szükség. Ez egész egyszerűen ipari méretű adatgyűjtés.
 • NEXUS6 #1
  Ajjaja, Gemkapocs kills again!
  XD