Berta Sándor

Megvásárolná az NXP-t a Qualcomm

Az amerikai gyártó azért venné meg az európai vetélytársát, hogy biztosítsa a piacvezető pozícióját a hálózatba kötött autók területén.

A közeljövőben újabb komoly üzletet köthetnek a chippiacon, ugyanis a The Financial Times és a The Wall Street Journal értesülései alapján a Qualcomm vizsgálja az NXP felvásárlásának lehetőségét. A vállalat chipjei megtalálhatók számos okostelefonban, gépkocsiban és táblagépben, valamint érintés nélküli fizetési megoldásban és a dolgok internetének világában.

Az NXP technológiája azért lehet érdekes a Qualcomm számára, mert egyre inkább nő a hálózatba kötött járművek piaca. Ezen a területen a holland cég többek között szenzorokkal, interfészekkel, hozzáférést engedélyező és biztonsági rendszerekkel van jelen. Mindez azt jelenti, hogy a Qualcomm e termékekkel erősítheti a jelenlegi pozícióját, például a konkurens ARM-mel szemben. A két társaság részvényesei üdvözölték az elképzelést. A Qualcomm részvényei 5 százalékkal drágultak és a konszern értéke először közelítette meg a 100 milliárd dollárt. Az NXP részvényei 15 százalékkal erősödtek, míg a gyártó értéke 33 milliárd euróra nőtt.

Az NXP standard termékek üzletágát két kínai befektető, a Beijing Jianguang Asset Management Co., Ltd és a Wise Road Capital LTD veheti meg 2,75 milliárd dollárért. Az üzlet 2017 első negyedévében zárulhat le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!