Berta Sándor

Videóképeket elemző chipgyártót vesz az Intel

A társaság rövid időn belül megszerezheti a drónokba és robotokba chipet fejlesztő ír-amerikai startupot.

A Movidius felvásárlásával az Intel új lehetőségekhez juthat. Jó példa erre a Remi El-Ouazzane, a startup első embere által néhány héttel ezelőtt bemutatott köröm méretű chip, a Myriad, amely képes leképezni valakinek a vizuális látókérgét. Amennyiben ez a megoldás valóban működne és elterjedne, akkor a számítógépek megtanulhatnák, hogy úgy lássanak, mint az emberek.

A vállalkozásra felfigyelt az Intel is: bejelentették, hogy egy közelebbről meg nem nevezett összegért megvásárolnák a Movidiust, így akarván erősíteni a gépi tanulással kapcsolatos portfóliójukat. A várható üzletről a startup is beszámolt. A Movidiust 8 évvel ezelőtt alapították, jelenleg 180 alkalmazottja van.

Ahogy El-Ouazzane fogalmazott: a szoftverrel kezdték a munkát és a végén megépítették a saját hardverüket, amely kevesebb, mint 1 wattot fogyaszt. Ezzel a termék optimális a drónokban, robotokban és okosszemüvegekbe való felhasználásra, mert a jelenlegi chipeknél sokkal gyorsabban képes kielemezni a videoképeket. A DJI nevű gyártó Phantom 4 robotrepülőgépében a Myriad már két kamera képét értékeli ki. A Movidius a Tango projekt keretében a Google partnere is volt, míg az Intel arra használhatná fel a technológiát, hogy azt integrálja a virtuális valóság szemüvegébe. A startup első embere kiemelte, hogy az idén megtaníthatják a gépeket arra, hogy lássák a tárgyakat, jövőre pedig arra, hogy azonosítsák is azokat.

Brian Krzanich, az Intel vezetője július végén jelezte, hogy alkalmazkodó vállalattá váltak és a közeljövőben a dolgok internete, az adatközpontok, a felhőkörnyezet és a hálózatba kötött autók területén jelenhetnek majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!