Berta Sándor

John McAfee cége nem viselheti a szakember nevét?

Az üzletember a korábban elveszített jogait szeretné visszaszerezni, és saját nevét akarja használni.

John McAfee jelenleg is jogi vitában van az Intellel egykori biztonsági vállalkozása névjogai miatt. Egy dokumentum alapján a férfi új vállalata nem viselheti a John McAfee nevet. Az elképzelés az volt, hogy az MGT Capital Investments új neve John McAfee Global Technologies lesz, ez azonban egyáltalán nem tetszett az Intelnek.

A társaság még 2010 augusztusában döntött úgy, hogy 7,68 milliárd dollárért megvásárolja a biztonsági szoftvereket gyártó McAfee céget. A társaság stratégiai célja az volt, hogy megerősítse jelenlétét a biztonsági alkalmazások piacán. Az Intel jelenleg is McAfee néven kínál szoftvereket, ugyanakkor a biztonsági megoldásainak többsége már Intel Security név alatt fut.

John McAfee azt szeretné elérni, hogy ismét használhassa a saját nevét a vállalkozása nevében is. Miután az Intel erről hallani sem akart, ezért a férfi pert indított és azt akarja, hogy a bíróság kimondja, hogy a nevének a használati jogával kizárólag ő rendelkezik. Az üzletember 1991-ben vásárolta meg a McAfee-t, majd 1994-ben otthagyta a vállalatot. Nemrég az MGT Capital vezérigazgatója lett, majd a cég átvette a D-Vasive nevű startupot, amelyet szintén McAfee alapított.

Az külön érdekesség, hogy az Intel megválhat a biztonsági részlegétől, mert a korábbi terve csak részben valósult meg, így a 2010-es üzlet nem igazán bizonyult kifizetődőnek. A konszern felülvizsgálja az IT-biztonsági részlege jövőjét és az egyik lehetőség az üzletág értékesítése lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AcsMarci #1
    Én a helyében csinálnék egy céget valamelyik Intel fejes nevével fémjelezve, aztán beperelném az illetőt minden egyes esetért, ahol a nevét (immáron) jogtalanul használta. Szerződések, tulajdoni lapok, közösségi média stb.