Gyurkity Péter

A saját tábor 11%-át uralja a Windows 10 Mobile

A felhasználók többsége pedig frissítéssel, nem vásárlással jutott a szoftverhez.

Az AdDuplex közölte a júniusra vonatkozó legfrissebb adatokat, amelyek ezúttal is a Windows Phone platform belső összetételét mutatják meg nekünk. Eszerint a Windows 10 Mobile részesedése még a saját táboron belül is alig közelíti meg a 11 százalékot.


Az új szoftver egészen pontosan a tábor 10,9 százalékát uralja, miközben a Windows Phone 8.1 aránya még mindig 78,8 százalék - a WP 8.0 7,4 százalékot, a WP 7.x pedig 2,9 százalékot mondhat magáénak. Az sem túl kedvező a Microsoft számára, hogy az új operációs rendszert használó vásárlók háromnegyede nem új készülék beszerzésével kezdte ezt meg, ők ugyanis egy szimpla szoftveres frissítéssel váltottak, vagyis a forgalmat ez sem tudta megdobni. Az 1 és 3 százalék közötti piaci részesedés tehát ettől biztosan nem változott meg, a redmondi cég továbbra is a futottak még kategóriában tartózkodik.


Az nem túl meglepő, hogy a szoftvert futtató okostelefonok túlnyomó része, csaknem 99 százaléka a Microsoft és a Nokia logóját hordozza, ez a szoftver megjelenése óta csaknem végig így volt. A második helyen az Alcatel OneTouch található, amely a készülékek alig 0,51 százalékát teszi ki, míg a harmadik helyezett HTC-nek mindössze 0,19 százalék jutott. Ugyanilyen jól jelzi a hardveres szegmens összetételét, hogy a típusok között a Microsoft Lumia 535 vezet, amelynek részesedése 13,4 százalékon van, ezt pedig a Lumia 640 és a Lumia 550 követi 11 és 12 százalék közötti eredménnyel.

A Lumia 550 példányszáma ráadásul háromszor haladja meg a Lumia 950 XL eredményét, az erősebb hardver tehát továbbra is az alagsorban tanyázik az olcsóbb példányokhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #43
    Lerakati áron vettem egy beszállítótól, igazából "refurbished", de ki van cserélve a kijelző és a hátlap is, csak a bekapcsoló gombon látszik, hogy ez használva is lehetett. 2 év gyári garancia. Fél éve tökéletesen megy, csak a W10 miatt voltak problémák, de lassan azokat is javítgatják. Más kérdés?
  • tomboy013 #42
    Nos? Nem árulod el a részleteket? :) Mondjuk tudom, hogy 15-ért nem lehet kapni, de kíváncsi lettem volna melyik előfizuval hitted azt, hogy tényleg 15 volt a teló :)
  • tomboy013 #41
    Na mesélj milyen előfizetéssel vetted? :)
  • Andrevv #40
    Ez bizony 15K alatt volt, csak éppen felfele kerekítettem. Miért hazudnék? Előtte 520-asom volt, az még olcsóbb volt pár ezressel. Tudni kell hol kell venni.
  • tomboy013 #39
    15K-ért használtan se nagyon veszel 640-et. 45 körül van a dual sim-es ár, abban az árkategóriában már akadnak elfogadható droid-os telefonok is. A sebességet tudom milyen, több telón is használtam már, 930-on is sok esetben lassabb mint a 8.1, a 640 meg érezhetően lassabb mint a 930. Viszonyítás kérédse, de számomra lassúak a Win-es telók a 10-zel.
  • Andrevv #38
    Lumia 640-em van és csak 15K forintba került újul. Nem tapasztaltam lassúságot és instabilitást, csak a W10 korai szakaszában. Ennyi pénzért ilyen szintű Androidos telefont nem igazán láttam.
  • gforce9 #37
    Hát így fejből a fene tudja, a beállításoknál szokott lenni ilyen lehetőség aszem. Nincs okostelefonom, így fejből nem vágom. :) De a négyzet gomb is elő kéne hozza őket ha nincs elől semmi.
  • Tetsuo #36
    Amúgy hol lehet megnézni a háttérben futó alkalmazásokat 5-ös Androidon? Konkrétan ilyen lehetőséhet nem találok.
  • gforce9 #35
    Az akkuidőről csak annyit, hogyha egy app menüjében, ott lenne egyértelműen, mindegyikben a "bezár" gomb. Sooookk sokkal megnőne az akkuidő a legtöbb usernél. Általában ha hoznak hozzám okostelefont, mert valamit be kell állítani rajta (rühellem őket mint a szart, de hát meló az meló, muszáj), azzal kell kezdeni, hogy na nézzük futó alkalmazásokat.... kiixelni mindent. Na ekkor már használható a telefon és lehet elvégezni a kívánt beállítást. Mert ezzel a telefon tulajdonosok kb. fele nincs tisztában. Úgy gondolja, hogy amit lát, csak az fut.

    Ezt az os gyártók-fejlesztők cseszték el de nagyon. Minek bezárni az appot? Hát jó az ha ott van a háttérben..... aztán hogy mit is csinál az az app a háttérben?... mondjuk mindig aktív és akkut merít-működést lassít, az nem gond. Egy tetves kilépés gomb nincs egyértelműen kirakva így sosincsenek bezárva. Az átlaguserek felénél az akkuidőt egy !!egyértelmű!! app-bezárás gombbal meg lehetne duplázni.
  • InfoCsill #34
    Ezt most csak viccnek szántad, ugye? Ez csak egy emulátor, amivel egy külön OS-t raksz az SD kártyádra. Csak épp értelme nincs sok, OS-t SD kártyáról futtatni ilyen garázs módszerekkel elég nagy fail, nagyrészt működésképtelenek voltak mindig is, és mindig is azok lesznek, másrészt ami működik, ott az OS alapvető funkcióinál is a sebesség az SD kártyáról olyan, mint az örökkévalóság, arról meg ne is beszéljünk, hogy a háttérben fut a droid OS is közben, ez így duplán fail. Amit én mondok, az magába az OS-be integrálja natívan a szükséges libary-kat.
    Ez meg csak egy garázs OS emulátor!
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.02. 18:03:22