43
  • Andrevv
    #43
    Lerakati áron vettem egy beszállítótól, igazából "refurbished", de ki van cserélve a kijelző és a hátlap is, csak a bekapcsoló gombon látszik, hogy ez használva is lehetett. 2 év gyári garancia. Fél éve tökéletesen megy, csak a W10 miatt voltak problémák, de lassan azokat is javítgatják. Más kérdés?
  • tomboy013
    #42
    Nos? Nem árulod el a részleteket? :) Mondjuk tudom, hogy 15-ért nem lehet kapni, de kíváncsi lettem volna melyik előfizuval hitted azt, hogy tényleg 15 volt a teló :)
  • tomboy013
    #41
    Na mesélj milyen előfizetéssel vetted? :)
  • Andrevv
    #40
    Ez bizony 15K alatt volt, csak éppen felfele kerekítettem. Miért hazudnék? Előtte 520-asom volt, az még olcsóbb volt pár ezressel. Tudni kell hol kell venni.
  • tomboy013
    #39
    15K-ért használtan se nagyon veszel 640-et. 45 körül van a dual sim-es ár, abban az árkategóriában már akadnak elfogadható droid-os telefonok is. A sebességet tudom milyen, több telón is használtam már, 930-on is sok esetben lassabb mint a 8.1, a 640 meg érezhetően lassabb mint a 930. Viszonyítás kérédse, de számomra lassúak a Win-es telók a 10-zel.
  • Andrevv
    #38
    Lumia 640-em van és csak 15K forintba került újul. Nem tapasztaltam lassúságot és instabilitást, csak a W10 korai szakaszában. Ennyi pénzért ilyen szintű Androidos telefont nem igazán láttam.
  • gforce9
    #37
    Hát így fejből a fene tudja, a beállításoknál szokott lenni ilyen lehetőség aszem. Nincs okostelefonom, így fejből nem vágom. :) De a négyzet gomb is elő kéne hozza őket ha nincs elől semmi.
  • Tetsuo
    #36
    Amúgy hol lehet megnézni a háttérben futó alkalmazásokat 5-ös Androidon? Konkrétan ilyen lehetőséhet nem találok.
  • gforce9
    #35
    Az akkuidőről csak annyit, hogyha egy app menüjében, ott lenne egyértelműen, mindegyikben a "bezár" gomb. Sooookk sokkal megnőne az akkuidő a legtöbb usernél. Általában ha hoznak hozzám okostelefont, mert valamit be kell állítani rajta (rühellem őket mint a szart, de hát meló az meló, muszáj), azzal kell kezdeni, hogy na nézzük futó alkalmazásokat.... kiixelni mindent. Na ekkor már használható a telefon és lehet elvégezni a kívánt beállítást. Mert ezzel a telefon tulajdonosok kb. fele nincs tisztában. Úgy gondolja, hogy amit lát, csak az fut.

    Ezt az os gyártók-fejlesztők cseszték el de nagyon. Minek bezárni az appot? Hát jó az ha ott van a háttérben..... aztán hogy mit is csinál az az app a háttérben?... mondjuk mindig aktív és akkut merít-működést lassít, az nem gond. Egy tetves kilépés gomb nincs egyértelműen kirakva így sosincsenek bezárva. Az átlaguserek felénél az akkuidőt egy !!egyértelmű!! app-bezárás gombbal meg lehetne duplázni.
  • InfoCsill
    #34
    Ezt most csak viccnek szántad, ugye? Ez csak egy emulátor, amivel egy külön OS-t raksz az SD kártyádra. Csak épp értelme nincs sok, OS-t SD kártyáról futtatni ilyen garázs módszerekkel elég nagy fail, nagyrészt működésképtelenek voltak mindig is, és mindig is azok lesznek, másrészt ami működik, ott az OS alapvető funkcióinál is a sebesség az SD kártyáról olyan, mint az örökkévalóság, arról meg ne is beszéljünk, hogy a háttérben fut a droid OS is közben, ez így duplán fail. Amit én mondok, az magába az OS-be integrálja natívan a szükséges libary-kat.
    Ez meg csak egy garázs OS emulátor!
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.02. 18:03:22
  • zola2000
    #33
    Android alatt is megy

    https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.meefik.linuxdeploy
  • InfoCsill
    #32
    Tessék tomboy, olvasmány csak Neked:
    A Microsoft Ubuntu Linuxot épít a Windows 10‑be

    ha annyira gerjedsz az instabil bétákra, ezt már nyomkodhatod is Win10 alatt, ugyanis béta buildként ez is elérhető már.
    jajj de sehol sincs az Ubuntu, ugye? csak kb minden Windows 10-es rendszer natív része lesz a shell-je.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.01. 13:22:18
  • InfoCsill
    #31
    Egyébként ha már olyan szar az Ubuntu linux szerinted és annyira sehol sincs, akkor hogy lehet, hogy olyan történelmi pillanat történt, hogy a Microsoft az Ubuntut GNU/Linuxot fejlesztő Canonical céggel lepacsizott, mely keretében a Windows 10-be integrálták az Ubuntu bash shell-jét, magyarán a Windows 10 már natívan futtatja az Ubuntu-alapú Basht! Biztos szar lehet az Ubuntu linux, ha a bash shell-jét most integrálták a Windows 10-be.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.01. 12:56:42
  • InfoCsill
    #30
    tomboy pajtás!
    ezt magyarázd már el nekem! hogy lehet, hogy számodra ilyen fontos a stabilitás, a sebesség, a bugosság, és mégis, mint kiderült, mindenhol béta build-et nyomogatsz. ugye nem baj, hogy innentől számomra hiteltelen az, amit írsz. ugyanis az a végfelhasználó, akinek ezek a szempontok fontosak, nem szopatja magát béta build-ekkel.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.01. 10:32:39
  • InfoCsill
    #29
    Hát de nem érted, a droid BETONSTABIL OS, de ő abból is egy béta build-et nyomogat ! Csak azt tudnám egy olyan ember, aki nulla szinten járul hozzá az OS teszteléséhez, mert alapvető dolgokkal sincs tisztában, szóval végfelhasználóként mi a francért tesz fel egy bétát, csak azért hogy nyomogassa hétköznapi használatra, aztán azt híresztelje, hogy Ő kipróbálta és levonta a következtetést, hogy és mennyivel stabilabb mint egy másik béta állapotú szoftver. MIÉRT, MIÉRT, MIÉRT???
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.01. 10:20:00
  • Tetsuo
    #28
    Rajtad kívül senki nem akar parancssorozni, főleg nem telefonról. :-D
  • InfoCsill
    #27
    " Na mindegy ha Linux-ot akarsz használni használj bátran, szived joga de nekem se meg senkinek se mondd meg mit használjon mert semmi közöd hozzá. De a Linux meg okkal van ott ahol van. Sehol. "

    De hát ember, még mindig nem érted, hiszen te is azt használsz, egy elbaszott linuxot (Android).

    Minden hozzászólásodból süt, hogy csak marketingrizságat meg gazdasági elemzéseket (piaci részesedésen való lovaglás már megint, majd bekamuzod hogy levontad a következtetést és valójában emiatt) pörgeted, meg olyan dolgokat hozol fel, amit az átlag hozzá nem értő vásárló, akiknek a hozzáértése kimerül két kattintásban meg egy app letöltésében.
    Lövésed sincs az OS-ek felépítéséről, még arról sem, amit használsz. Az autós példával is csak arra világítottam rá, hogy a piaci részesedés és a produktum minősége között mennyire nincs közvetlen korreláció, sehol sem hasonlítottam az autókat a telefonokhoz vagy az autókat az autókhoz árkategóriában (de akkor ezek szerint neked is leesett, hogy a piaci részesedés és a produktum minősége között nincs korreláció, sok mindentől függhet, örülök, hogy beláttad, vagy legalábbis leírtad)

    De már világos számomra is, hogy az Android épp neked való! Hisz óriási a piaci részesedése! És a hozzá szükséges szakértés kimerül két tapicskolásban. És kipróbáltad és levontad a következtetést!
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.07.01. 01:14:32
  • tomboy013
    #26
    Akkor mégegyszer: "Kipróbálom amit ki akarok és levonom a következtetést" Remélem sikerült értelmezni másodjára arany csillag. Na majd írj privátot ha a nem elbaszott Linux telefonok piaci részesedése mikroszkóp nélkül is felfedezhető és használhatóságban eljut egy Windows szintjére olyan emberek számára is akinek másról is szól az élete nem csak a kockaságról.
    Imádom mikor autós példákat hoznak fel mobiltelefonoknál és még rosszul is használják. Elkerülte a figyelmed, hogy az árkategória az amiért több VW van utcán mint Mercedes, nem arról van szó, hogy jobb-e vagy sem. Ráadásul van kismillió tipus van belőlük amelyikből az egyik jobb másik nem. Buta példa. Na mindegy ha Linux-ot akarsz használni használj bátran, szived joga de nekem se meg senkinek se mondd meg mit használjon mert semmi közöd hozzá. De a Linux meg okkal van ott ahol van. Sehol. Na minden jót...
  • InfoCsill
    #25
    A Volkswagen is sokkal nagyobb piaci részesedéssel bír, mint a Mercedes, akkor most a Volkswagen jobb autó?
  • InfoCsill
    #24
    Szóval csak azért vettél valamit, mert a TÖMEG is azt veszi? Úristen.
  • InfoCsill
    #23
    Mi nem látszik a gyakorlatban arany csillagom? Hát megzabállak komolyan. Asztali terminalt futtatok a telefonon és parancssorosan MINDENT el tudok látni amit a laptopomon is a Terminal-ból.
  • tomboy013
    #22
    Ennyire nem vagyok mániás, hogy ekkora problémát csináljak egy szaros mobil rendszerből. Kipróbálom amit ki akarok és levonom a következtetést majd megosztom másokkal. Ennyi. Beteges szintre nem süllyedek le és nem csinálok érzelmi kérdést cégek jövőjéből.
  • InfoCsill
    #21
    A legjobb, amit tehetsz, hogy soha többé nem támogatod a Google moslékát, áttérsz Ubuntus telefonra, ezzel is hozzájárulsz az emberiség jobb létre szenderüléséhez. Ezt a rendszert kell támogatni, nem pedig amazt. Ez igazi linux, az pedig egy korcs. Minden világos? Oké, holnap rendeld is az új készüléked. Soha többé ne támogasd a Google-nek az Android OS-ét csak azért, mert a legtöbb fejlesztő mögötte áll. Pont ezt kell megváltoztatni. Emberek! Soha többé ne vegyetek Androidos telefont!
  • tomboy013
    #20
    És hol a Linux? Az android annyira el lett baszva, hogy ő uralja a piacot, de az általad említett tuti Linux olyan király, hogy telefonon kb nem is létezik, meg nagyjából nulla az asztali piacon is. Elméletben lehet csodálatosan működik az általad leírt dolog, csak az a baj, hogy ez gyakorlatban sajnos nem látszik és így bizony annyit ér mint az érvelésed. De mivel Windows-os hírnél vagyunk maradjunk a Windows-nál. Itt bizony nincs és nem is lesz asztali Win OS mobilon és nem is efelé haladnak.
    Mellesleg kb 4 hónapja használom a Nexus-t, jelenleg 61 app van rajta de kismilliót kipróbáltam már, és nem érzek lassulást, se instabilitást. Javaslom a stock droid-os telefonokat a családodnak és nem lesz vele gond.
  • InfoCsill
    #19
    Az állítás továbbra is áll: az Android iskolapéldája annak, hogy lehet elbaszni egy "linuxot".

    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.30. 23:59:06
  • InfoCsill
    #18
    " A telefonon pedig nem lesz semmilyen asztali OS, nem is értem honnan szeditek néhányan ezt a butaságot. Innen látszik ki a marketing igazi áldozata. "

    Köszönöm, de én sosem olvasok reklámszövegeket.
    Inkább csak nyitott szemmel kéne járni. Nálad milyen évszámot írnak? Az Ubuntu GNU/Linuxos telefonomon ugyanaz az asztali GNU/Linux van, mint a laptopomon.
    Ez igazi linuxos telefon, asztali GNU/Linux-szal, UNITY 8 GUI-val, épp úgy, mint a laptopomon. A kernel, az OS, a GUI mind UGYANAZ. Az asztali Bluetooth-os billentyűzetem és az egerem hozzákötöm meg a monitorom és láss csodát... Nálad is 2016-ot írnak?

    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.30. 23:41:21
  • InfoCsill
    #17
    Több Androidos eszközünk van a családban mint bármilyen más, a karórától tabletig, had ne beszéljek arról eddig mi miért halt már le az elmúlt években, és kellett szervizbe vinni, ráadásul az egész család csak Androidos telefonokat használ rajtam kívül (de nekem is van, mint olvashattad, csak mióta kijöttek az Ubuntus linuxos telefonok, köszönöm, nem sokszor kérek többet belőle). Azt hiszem tapasztalatból mondom azt, amit mondok.

    Szóval szerinted épp a LÉNYEG nem számít? A rendszer lelke, a kernel? Egy elavult kernelre épülő rendszernél (ami a stabilitást meghatározza egy OS-nél) mégis mit tudsz kihozni egy olyan OS-ből, aminek mindenen teljesítenie kell. Egy ilyen rendszernél mégis milyen stabilitásról hadoválsz? Tegyél fel egy halom app-ot (amikre annyira hivatkozol) és máris tapasztalhatod a rendszer instabil voltát. Meg az optimalizálatlanságát. Vagy ha megnézed azokat a készülékeket, amik kaphatóak Androiddal és a régi Windows Phone-al is, nézd már meg az akkuidőket üresjáratban. Nem használat közben, üresjáratban! Még hogy stabilitás, optimalizálatlanabb az Android mint bármi más, ez tény, az akkuidő adatok nem hazudnak ugyanazon készülékeknél.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.30. 23:30:52
  • tomboy013
    #16
    A Windows 10 Mobile hónapok óta kész van, tudod vannak W10M-al szerelt telefonok amihez nem kell frissítési tanácsadó, hanem alapból az van rajta! Március 17-én megjelent a régebbi készülékek közül néhányra, és igen frissítési tanácsadó kell hozz, ha nem lenne kész akkor Insider kellene. Az alkalmazásokkal meg az a helyzet, hogy Windows-on kevés is van és még csak nem is minőségi a java része. Ez úgy gondolom egy igen erős hátárnya a platformnak. Lehet te megtalálod ami neked kell de nem mindenkinek azok az igényei mint neked. Én is elvoltam vele egy ideig, de a W10 és az app-ok "kapcsolata" és maguknak az app-oknak a minősége betette a kaput. Borzasztó lassan nyílnak a 930-as Lumiamon mind az UWP mint a 8.1-es app-ok, arról ne is beszéljünk hogy funkciókban gyengébbek és sokszor instabilabbak is az app-ok mint andoridos verziójuk, Ma visszateettem rá a 8.1-et és láss csodát azon képesek fürgén működni, csak ugyebár az a paltform meg halott és az is marad most, hogy kint van a W10. A 950/950XL pároson kívül meg van a 650 meg az 550 ami jóval lassabb mint a 930-am, ezt is tapasztalatból írom(és persze a 950-ek meg alig gyorsabbak tőle). És itt el is veszett a Windows régi előnye, hogy olcsó telefonon is gyors és stabil. Már ha egy 70 ezres 650-et olcsónak nevezhetünk. A Nexus 5X-et pl 76-ért már meg lehet venni magyar forrásból gyártói garanciával és össze sem lehet hasonlítani a 2 telefont. Ez a harci helyzet.
  • tomboy013
    #15
    Egyre inkább úgy tűnik, hogy szeretsz túlzásokba esni. Ki a fenét érdekel, hogy milyen verziószám van a telefon beállításainál leírva ha használhatóságban és funkciókban a konkurencia felett áll? Ez maximum önigazolás mert éppen Windows-os telefont használsz, amit megjegyzem én is használok és szeretem is. De a stabilitást meg a sebességet inkább hagyjuk, a 84 ezres nexus-om nyomába sem ér a 950-es Lumia. Az android N bétája jobban funkcionál és kevesebb bug-gal mint a legutolsó hivatalos TH2-es build, az RS1-ről ne is beszéljünk. Másrészt nem a marketing miatt veszek kütyüket, hanem azért mert szeretem tesztelni a különböző rendszereket, ez nem marketingnek való bedőlés hanem kíváncsiság és legalább elmondhatom magamról, hogy próbálok reális képet alkotni a dolgokról.
    A telefonon pedig nem lesz semmilyen asztali OS, nem is értem honnan szeditek néhányan ezt a butaságot. Innen látszik ki a marketing igazi áldozata.
  • InfoCsill
    #14
    Ez lesz a szállóigém: Az Android iskolapéldája annak, hogy lehet elbaszni egy linuxot.

    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.30. 16:09:20
  • InfoCsill
    #13
    Igen, kiherélt az Android, ráadásul a Windows 10-hez képest őskövület alapokra építkezik, csak te ezt nem látod, mert a marketing átbasz. Akkor megmutatom: nézd meg az Androidos telefonod OS információit, láthatod, hogy 3.x kernelre épül (az Android 6.0 Marshallow is csak a 2014-es 3.18-as linux kernelre), miközben a linux kernelek már 2015 óta 4.x-nél járnak. Szóval a sztori a következő: a Google vesz egy már elavult kernelt, kiheréli a GNU libary-kat, az értelmes API-t, majd ráhúz erre az elavult kernelre mindenféle a tömeg igényeit kielégítő csilli-villi szemetet, majd ráaggatja neked a LEGÚJABB ANDROID 6.0 MARSHALLOW reklámnevet, és te rohansz megvenni ezt egy 100-200 ezres készüléken, mert ez már a legújabb 6.0 MARSHALLOW!!! Valahol át vagy ám baszva, remélem tudod, és remélem nem kell részleteznem az elavult kernel hátrányait, elég hosszú a lista. Igen, közte van a stabilitás és a sebesség is. Szóval alapból itt bukta a történet.

    A telefonon asztali OS koncepcióé a jövő, nem kell nagy képzelőerő ehhez, hogy belásd, és az a helyzet, hogy mind a Windows 10 Mobile, mind az Ubuntus telefonokon ez már a jelen.

    Az Androidnak egyetlen előnye van: a fejlesztői támogatottsága, maga az OS egy moslék.

    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.30. 15:52:11
  • Andrevv
    #12
    Hálás lennék, ha elmondanád hogyan kell véglegesen letiltani az appok háttérben futását (persze ettől még el lehessen indítani). Én csak olyan megoldásokat találtam, amik csak ideiglenesen jók (pl. Force Stop, Greenify), de ezek nem érnek semmit, egy idő után vagy újraindításkor megint kezdődik újra az egész. Ja és ne kelljen rootolni (garancia miatt; eddig nekem minden android eszköz magától tönkrement viszonylag hamar).
  • grobs
    #11
    Android alatt le lehet tiltani bármelyik programot. Legfeljebb ezt a gyártó elfedi. Task killert már 2.3-as android óta nem érdemes használni, mert többet árt mint használ.

    Az UWP a 22-es csapdája. Fejlesztőként jelenleg semmi előnye nincs egy klasszikus desktop alkalmazáshoz képest, de van egy rakás korlátozás a sandbox miatt. Előnye az lenne ha a wp, xbox futtatásnak lenne üzleti előnye, de a wp gyakorlatilag nem létező elterjedtsége ezt nullázza. Tehát ameddig a WP nem terjed el nem éri meg ilyet fejleszteni, de ameddig nem ugranak rá a fejlesztők tömegével, addig nem terjed el.
    Mint olyan aki C#-ban is sok projektet végigvitt, én örülnék egy normális egységes platformnak, de az UWP ebben a formában nem lesz az.
  • Andrevv
    #10
    A W10 valóban tartalmaz hibákat, de ez előfordul egy olyan rendszernél, ami még nincs kész. A "Frissítési tanácsadó"-t csak akkor tudod felrakni ha rákeresel. A MS egyáltalán nem reklámozza, nem sürget a frissítésre mert tudja, hogy van még csiszolni való rajta. De ha a W10 eléri a W8.1 stabilitását, akkor az Android nagy bajban lesz. Sokan istenítik az Androidot és fikázzák a Windows-t mobilra, de egyikük sem tud konkrét előnyöket és hátrányokat mondani. Volt Androidom, de egy rémálom volt. A legtöbben az áruházakat hasonlítják össze, de ezzel kapcsolatban én más véleményen vagyok. Inkább legyen kevesebb program, de megtaláljam amire szükségem van, mint egy rakás hulladék amik közül nagyon nehéz kiválasztani a megfelelőt. Szerintem a legnagyobb probléma az Androiddal az, hogy nem tudja kordában tartani az appokat. Mindenki ismeri azt a jelenséget, hogy sok sok app telepítgetése után egyre lassubb az Android. Windows alatt nincs ilyen, soha nem kell a gyári beállításokat visszahozni ilyen okból. Csak egyetlen egyszerű dolgot kellene változtasson a Google, de még mindig nem jött rá: LEHESSEN LETILTANI AZ APPOK HÁTTÉRBEN FUTÁSÁT! Úgy értem örökre, nem csak ideiglenesen leállítani, meg task killereket használni ami miatt aztán folyton indulnak, bezárulnak, indulnak, ..., lemerült. Az, hogy a jogosultságokat külön kérdi meg és nem az elején kér teljes hozzáférést mindenhez, szintén előny, nem hátrány. Chrome meg minek? Azt bazi nagyra felfújt és tulajdonképpen semmit sem tudó szutykot?
    Egy másik dolog: ha az UWP elterjed, a Windows mindent verni fog, ezt garantálom. Ez már csak a MS-on múlik, hogy akarja-e igazán.
  • tomboy013
    #9
    :D Ezt te most komolyan írtad? Csak megsúgom halkan, hogy március 17-e óta elérhető a régi telefonokra Frissítési tanácsadó segítségével a hivatalos W10. Enélkül várhatod, nem fog frissülni 8.1-ről 10-re, de ettől még rég piacon van. Úgyhogy nyugodtan nézheted az állást.

    ©InfoCsill: Szóval az androidot kiheréltnek nevezed de a W10-es mobilt meg simán használod amin lassú, bugos és funkciószegények az app-ok :D Ühüm. Az asztali rendszert mobilon részt inkább nem is kommentálom szerintem te is tudod miért.... Ne érts félre szeretem a Windows platformot, van is egy pár Win-es telefonom de azért nem kell átesni a ló túloldalára ahogy Kanyarójani szokta.

    ©Megamax: És úgy gondolod ezek sztenderd problémák Windows-on? Ennyi erővel az összes droidos telefon fagy, laggol, hibaüzeneteket küld, stb. stb. Egy telefon alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Én 5 WP-s telefonból egyiken sem találkoztam az általad említett problémákkal, a Chorme-ot most hagyjuk ki az egy végtelenül minimál és funkciószegény böngésző amivel nyugodtan össze lehet ereszteni az Edge-et, tudom mert nexus-on azt használom . Szóval bátran állítom, hogy vagy egy szoftver újrahúzás vagy egy szerviz megoldja a problémáidat, egyik sem egy lehetetlen feladat.
  • woy
    #8
    LoL
  • berkogep
    #7
    Azért azt még mindig elfelejtetitek kihangsúlyozni, hogy a Windows 10 Mobile még mindig nem került ki hivatalos OTA frissítésként a támogatott telefonokra sem. Annak fut a készülékén aki, vagy azzal vette, vagy pedig a Windows Insider alkalmazásból feltelepítette. Majd akkor kell megnézni az állását, amikor megérkezik ugyanúgy mint ahogy a 8ról 8.1re upgradelték a telefonokat. Azt a cikk is jól kihangsúlyozta hogy alsó-közép kategóriában tud aratni, mert adott áron még mindig gyorsabb és stabilabb mint ugyanazért a pénzért újjonan kapható Android. De aki alsó-közép kategóriát vesz, az komprozmisszumot köt, ez mindenre igaz.

    Az meg hogy a Windows 10 alatt az alkalmazások hogyan viselkednek, betudható a háttérben folyó fejlesztéseknek. Ne ítéljétek el a beta, meg RC veriók alapján a rendszert. Ha nem megy tedd vissza a 8.1et, vagy vegyél eleve 10-el jövőt. Még mielőtt megszólnátok, tisztában vagyok mindennel amiről írtam, mert napi szinten használok egy Fast update rigen lévő 735-öt.
  • InfoCsill
    #6
    A múltban élsz, a WP szerencsére már rég halott. Windows 10 mobile változata van már egy ideje. Normális OS? Ha már az OS a szempont, az OS kérlek szépen messze veri az Android elbaszott OS-ét (viszont az app repertoár hiánya és fejlesztői támogatottsága valóban óriási seb, ez kétségtelen tény, fel sem kell hoznod) De mint OS össze sem hasonlítható egy Androiddal, mert hát az OS-t kritizáltad. Ez az OS az asztali Windows 10 mobilos változata, hülye szóhasználattal egy asztali rendszer mobilon, ha úgy tetszik. Az Android meg iskolapéldája hogyan lehet elbaszni egy amúgy jó linux kernelt. Az Androidos telefonom be is tettem a fiók mélyére amikor kijöttek az Ubuntu GNU/Linuxos telefonok, ez ugyanis tartalmazza a linux API-t és a GNU C libary-kat, szemben a Google által kiherélt Androiddal, ami ráadásul mindig egy jó elavult linux kernelre is épül az aktuális linux kernelhez képest. Nevezz balfasznak, de én már csak is Windows 10 és Ubuntu mobilokkal mászkálok, az Androidos káosz OS-t meghagyom az igénytelen tömegnek. A fejlesztőknek ezeket az OS-eket kéne támogatnia és az maga lenne a paradicsom, de hát szopni kell a Google fos OS-ével, ha valakinek az app áradat kell (ja, néha én is kiveszem a fiókból), de egyébként az OS kész borzalom. Ha neked, mint OS megfelel, gratulálok.
    Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.29. 09:53:14
  • Megamax
    #5
    Nem lehet ra telepíteni chrome böngészőt , az edge lefagy random időközönként, ha a home gombot kicsit tovább nyomod előjön az egykezes használat funkció amit nem lehet kikapcsolni. Ha sokáig nyomod a felkapcsoló gobjat akkor előjön a készülék kikapcsolása még akkor is ha a képernyőd zárva volt. A programok folyamatosan basztatnak hogy csillagozzam őket az áruházban, fura kérdéseket tesz fel meg sms iras közben is mint például"engedély szükséges".
    Es meg van jó pár apróság.
  • Dante73
    #4
    Tehát vacak a WP. Csak egy dolgot nem mondtál el. Miért is? Én is azt használom, Nekem eddig egy olyan program van, ami kellene, de nincsen normális. Minden másra találtam megfelelő, jól működő applikációt. Ami nincsen az pedig egy hívásrögzítő.