Gyurkity Péter

Androidos telefonokon is előre telepítik az Office-t

A Microsoft több gyártóval is megállapodást kötött saját szoftvereinek előre telepítéséről.

A Galaxy S6 és S6 Edge bemutatkozása kapcsán már korábban felmerültek bizonyos hírek, miszerint a Samsung két új megoldása az Office csomaggal együtt érkezne meg, ám erre végül nem került sor, hiszen a dél-koreai cég ehelyett 100 GB-os extra OneDrive tárhelyet kínál a felhasználóknak, az Office szoftvert pedig inkább tábláira telepíti fel.

A Microsoft azonban most saját blogjában jelezte, hogy több gyártóval is megállapodtak bizonyos alkalmazások előre telepítéséről, ezek pedig az érintett cégek egyes készülékein már a megvásárlás pillanatában, alapértelmezett módon elérhetők lesznek. A listán szerepel az amerikai Dell, a német TrekStor, a portugál JP Sa Couto, az olasz Datamatic, az orosz DEXP, a kanadai Hipstreet, a pakisztáni QMobile, az afrikai Tecno, a török Casper, valamint a globális értékesítést választó Pegatron. A korábbi hírek tehát csak részben bizonyultak valósnak, hiszen a Samsung szintén részt vesz az akcióban, csak nem pont az előre elgondolt részletek mentén.

A megállapodás értelmében a gyártók által erre kijelölt megoldásokon előre telepítve jön a Word, az Excel, a PowerPoint, valamint az OneNote, ezek azonban az OneDrive felhő-tárhellyel, valamint a Skype azonnali üzenetküldő alkalmazással egészülnek ki – már amennyiben az érintett gyártó úgy dönt, hogy az adott androidos készülék esetében igényt tart erre. A Samsung ehhez annyit főzött hozzá, hogy azon üzleti ügyfelek, akik saját B2B-csatornáin keresztül szerzik be a kiválasztott megoldásokat, azok az Office 365 három verziója (Business, Business Premium, illetve Enterprise) közül választhatnak, ezt pedig a Samsung KNOX biztonsági csomag egészíti majd ki.

A gyártók – beleértve a Samsungot is – egyelőre nem közölték, hogy pontosan mely készülékeken lesz elérhető az ajánlat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #4
    WPS Office (Kingsoft Office) inkabb ezerszer.
    Ha pedig felteszik azt a szutykot az elso lesz, amit a root utan torlok.
  • CairoJack #3
    Én már annak is örülnék, ha az MS office for Android képes lenne helyi tárolóra is menten, mert az enyém csak felhőbe tud/akar.
    Ennek hála elég hamar letöröltem a fenébe. Ilyen szutyok kell a francnak. :(
  • Schwarz #2
    isten mentsen az ilyen levakarhatatlan, szutyok programoktól, nyomogassák csak az ofiszt a windóz őrültek
  • Macropus Rufus #1
    a fene gondolta még 10 éve, hogy az MS programok linux alatt is futni fognak :o