Berta Sándor

A világ legnagyobb startupjává válna a Samsung

Változtatni akarnak az eddigi, felülről lefelé történő utasítási rendszeren, és jobban becsatornáznák a munkavállalók véleményét.

A Samsung Electronics az átszervezéseknek köszönhetően többek között csökkentené a hierarchiaszinteket, s sokkal rugalmasabban és gyorsabban reagálna a különböző piaci folyamatokra és kihívásokra. Az elképzelések szerint a menedzserek a jövőben megváltoztatják a vezetési stílusukat és erősebben fognak fellépni a nyílt párbeszéd mellett. A jövőben nem lesznek belső találkozók, és több online vita, illetve egyeztetés lesz a különböző területek vezetői és a dolgozók között. Csökkentenék a túlórák számát és a dolgozókat arra ösztönöznék, hogy egyre több időt töltsenek a családjaikkal.

Dél-Koreában még ma is arról ismertek a munkahelyek, hogy a beosztottak csupán végrehajtják az utasításokat, már-már katonai szintű a fegyelem és nem jelentkeznek saját ötletekkel. A Samsung egy ideje ezen is próbál változtatni, többek között rugalmasabb munkaidő-beosztást vezetett be, lazított a hétvégi munkavégzéshez kapcsolódó ruhaviseleti előírásokon és nem lesz kötelező részt venni a munkaidő utáni közös italozásokon, melyek egyébként Dél-Koreában teljesen általánosak. A vállalat világszerte több mint 300 000 embert foglalkoztat, szóval finoman szólva sem lesz egyszerű mindezt végrehajtani.

A Samsung egyébként az idén nehéz évre számít, főleg a borzasztó erős kínai konkurencia miatt. Az okostelefonoknál sem lesz egyszerű 2016, ezért a cég a viselhető termékek előretörésében reménykedik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!