Berta Sándor

Az audiopiacon is vezető lenne a Samsung

A dél-koreai konszern egy új laboratóriumot hozott létre, amely az audiotechnológiákra és -termékekre összpontosít.

Allan Devantier, az új részleg vezetője elmondta, hogy ezen a területen is piacvezetők szeretnének lenni. A jövőben számos terméket terveznek és készítenek majd az új műhelyben, amely a kaliforniai Valenciában található. A Samsung menedzsmentje elszánt, így a Yamaha, a Sony, a Harman vagy a Bose felkészülhet egy új, tőkeerős konkurens megjelenésére, amelynek a fejlesztőcsapata már most kellő tapasztalatokkal rendelkezik. Devantier például korábban a Harmannál töltött be hasonló pozíciót, emellett a társaság rendkívül sok pénzt költött a megfelelő helyiségek kialakítására. A felhasznált összeg hét számjegyű volt, hiszen a szükséges mérések elvégzéséhez nagy teljesítményű számítógépek, finom technikai felszerelések és teljesen hangszigetelt termek kellenek.


A szakemberek különböző teszthangokkal mérik, hogy a hang miként terjed egy adott helyiségben. Mindez és a kapott eredmények segítenek a fejlesztőknek például a hangszórók megtervezésében. Devantier a kezdetektől azt a célt tűzte ki, hogy a zene semlegesen hangozzon, viszont cserébe a hangszóró formáját illetően gyakorlatilag szabad kezet adott a fejlesztőknek, akik rendkívül sok szimulációt végeznek, de van, hogy a saját hallásukra támaszkodnak.

Az első termék a berlini IFA előtt bejelentett R7 típusú, 360 fokos hangszóró, amely képes a saját tengelye körül forogni és elvileg egy adott helyiség bármely pontján jól szólal meg. Aki az R7-est a szobája közepén helyezi el és mozog körülötte, az megtapasztalhatja, hogy a koncepció működik, legyen szó akár egy kaliforniai laboratóriumról vagy egy irodáról, annak ellenére is, hogy az utóbbiban nincsenek ideális körülmények.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    Mostmár nem csak arctámadó sisakdisplayekkel hódít a korrupt chaebol hanem alien tojás jellegű hangszórókkal is.

    *vastaps*