Gyurkity Péter

Dolgozói harmadától is megszabadulhat a Samsung

A gondokkal küszködő óriás minden harmadik alkalmazottjától megválhat, a helyzet idén sem javul.

A Samsung nem szerepel túl jól mostanában az okostelefonok és a mobiltelefonok piacán, ez az elmúlt néhány negyedév üzleti jelentéseiből is azonnal kiderül, de azt is jól láthatjuk, hogy az Apple és a többiekkel szemben eddig mért tetemes előnyük olvadozik. Az anyacég sem áll azonban jól, ezt pedig a méretes leépítéssel ellensúlyoznák.

Koreai források számoltak be arról, hogy a cégvezetés drasztikus lépésekre készül, ettől remélik ugyanis visszanyerni a korábbi lendületet és a pozitív eredményt. Lehetőségként merül fel, hogy a teljes állomány akár egyharmadát is elküldhetik, ami nyilván sok ezer embert jelent, mégpedig több részleget és több országot érintve. A közepes munkatársakat már most figyelmeztetik az elbocsátás közelségére, egyes vezetőket méretes csomaggal távolítanának el, másokat pedig igyekeznek meggyőzni arról, hogy önként távozzanak.

A lépés nemcsak az elektronikai részleg munkatársait és vezetőit érinti, de ugyanígy kiterjed majd a Samsung Csoport egyéb leányaira is, tehát azok sincsenek biztonságban, akik a hajógyártásból, az akkumulátorok gyártásából, illetve az egyéb termékek és alkatrészek előállításából veszik ki részüket. Ez természetesen maga után vonja a pénzügyi, a marketinges, valamint a HR feladatok szűkülését is, tehát a döntés gyakorlatilag a teljes cégcsoportot érinti.

Hogy ez mennyiben lesz elég a megújuláshoz, az legkorábban jövőre derülhet ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jawarider #6
    Elbocsátás -> csökkenő kereslet -> elbocsátás.....
  • Ragnaar #5
    Bizony még mindig nem kötelező sehol vásárolni, ha nem vagy elégedett az adott üzlettel, vásárolhatsz máshol.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.11.08. 10:59:50
  • caius marius #4
    Tehát be kéne tiltani a kínai termékeket... aham. De azért te jársz hozzájuk. Neked sem a lábad fáj mi?
  • nandoxxl #3
    Ki kéne tiltani a Kínaikat a nyugati piacokról, amíg a lopott technológiák után meg nem fizetik a díjakat. példa: bemegyek egy kínia ruha boltba, felháborítóan drága lett, garancia szinte nincs (nem lehet normálisan érvényesíteni), sok esetben a vámot se fizetik meg. Dömping áron letarolnak mindent, utána meg drágán árulnak. Adót, vámot, jogdíjakat elcsalva, félig megfizetve. (nemzetközi kikötőkben szép mennyiségű árut szoktak lefoglalni)
    Utoljára szerkesztette: nandoxxl, 2015.11.06. 16:26:15
  • Ragnaar #2
    Ja, hogy a kínai gyártók már nem csak gagyi suamsg telefonokat tolnak, hanem valós konkurensekké váltak kb. minden szegmensben. Dehát ez van, az meg milyen jó volt a Samsungnak is, mikor /3 áron gyártották neki a Kínaiak a termékeket.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.11.06. 12:44:53
  • Kotomicuki #1
    "Hogy ez mennyiben lesz elég a megújuláshoz, az legkorábban jövőre derülhet ki."

    Ahogy ez másoknál már kiderült semennyire, mert nem azon spórolnak, amin kéne: a hatékonyság uú gyenge marad, ha 1-2 termelő egységet leállít is a cég és semmit sem változtat a struktúrán - sehol sem az alulfizetett és termelő munkát végzők viszik csődbe a cégeket.