Gyurkity Péter

A PayPal ellen indult a Samsung Pay

A platform az online fizetések lehetőségével bővül ki, de az áttörés még várat magára.

A mobilfizetési rendszerek versenye a legnagyobb piaci szereplők számára is az egyik legfontosabb terület, hiszen itt remélik az újabb profitszerzési lehetőségek megnyílását, valamint további felhasználói csoportok elcsábítását. A Samsung most a PayPal ellen indul, saját megoldásán is lehetővé téve az online vásárlást.

A cég elképzeléséről a Samsung Pay szolgáltatásért felelős társigazgató, Thomas Ko, beszélt a napokban a Reuters hírügynökségnek adott interjúban. Ennek során ugyan arról nem volt hajlandó említést tenni, hogy az elkövetkező időszakban pontosan mely további országokban teszik majd elérhetővé a platformot, de azt kihangsúlyozta, hogy az online fizetések elérhetővé tételével alaposan kibővül a szolgáltatás, amely ezzel egy időben az eddiginél több telefontípuson is megjelenik majd, hiszen az ebbe a körbe eddig bevont csúcskategóriás megoldások messze nem jelentik a teljes szegmens lefedését.

A Samsung szolgáltatása egyébként nemcsak hazájában számít népszerűnek, de az Egyesült Államokban is, ahol fontos előnyként említik, hogy a kereskedőknek nem kell egyéb eszközöket (így például NFC-kompatibilis leolvasókat) beszerezniük, a platform ugyanis együttműködik a hagyományos terminálokkal. A vásárlók számára azonban a hitelkártyák alkalmazása sokszor még mindig kényelmesebbnek tűnik, ezért a mobilfizetések terén van hová fejlődni - itt egyébként is elmarasztalják az amerikai régiót, ahol a chippel kiegészített bankkártyák is jóval később terjedtek csak el.

A mostani húzással a cég többek között a PayPal előnyét szeretné kikezdeni, ehhez azonban az eddiginél jóval nagyobb forgalomra lenne szükség - elmondásuk szerint a megjelenést követő első hónapban az átlag amerikai felhasználóra 8 tranzakció jutott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Madve #11
  Én igazából az elektronikus fizetésnél azt nem értem, hogy mi szükség van bankra. Simán kivonhatóak lennének a képből...
 • rage #10
  PayPal-on át szoktam vásárolni ezt-azt külföldről, Steam-en, stb.
  Ezeket készpénzzel elég nehéz lenne megoldani.

  Nyilván, aki sosem használ ilyeneket, annak nem kell számla.
  De a világ nem arrafelé halad, hanem a teljes elektronikus bankolás felé.
 • xyl #9
  A franc a pofájukat!
  Rendeltem néhány dolgot Kínából az Aliexpress-en, regisztráltam az Alipay-en, meg is jött minden rendben. Aztán újra fel kellett volna Alipay-t, de "átszervezés miatt" ez lehetetlen. Regisztráltam az ebay-en, meg a PayPal-on, az is működik rendben, bár azért át-átnézve az Aliexpress-re, van olyan, ami csak ott lenne elérhető. Erre fel, most jön egy újabb versenyző.... ELÉG!!! Az Euro-ban is az a jó, hogy nem kell mondjuk a német márkát francia frankra váltani.
 • aru #8
  Ja vannak ingyenes számlák feltételekkel. X összegű vagy X darab kártyás fizetés, fizetési megbízás X darab... A fizetésem meg 150 ezer felett van így nem tudnám díjtalanul felvenni... Az éves 0,5% kamatot meg hagyjuk!

  A számlát 30 másodperc alatt befizetem a postán ami 1 sarokra van, és szinte mindig üres. A mobil előfizetést szintén... Így már nem teljesítettem a bank feltételeit az ingyenes számlához. De jobb is, mert tízezreket spórolnak így nekem.

  Az USAban nyilván müködik ez a PayPal, meg egyéb dolog, de itt nem hiszem, hogy megér bárkinek, ez a véleményem.
  Utoljára szerkesztette: aru, 2016.01.03. 21:01:09
 • gforce9 #7
  Vannak akiknek nem tetszik, ha valaki nem akar eltartani a fizetéséből egy ingyenélő réteget, mert akárhogy is nézzük, a bankszakma igencsak kifizetődő üzlet a mások pénzén, mindeközben termelő ereje(legyen az materiális vagy épp immateriális) önmagában nulla. A legjobb vicc, amikor egy hitelkonstrukciót, mint "termék"-et reklámozzák.
  Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.01.03. 20:32:24
 • arty #6
  vannak párszáz forintos számlák (ha eleget keresel ingyenesek is), a kp felvét 150 ezerig pedig ingyenes ... cserébe vigyáznak a pénzedre, van ahol még kamatot is kapsz, stb.
  Utoljára szerkesztette: arty, 2016.01.03. 20:14:56
 • aru #5
  Mi gond lenne a vezetékes vízzel? Magyarországon igen csak jómínőségű! Amúgy bocsika, hogy nem hagyok éves szinten 20-30 ezret a bankoknál azért, mert használják a pénzemet egy számlán, és nehogy már én fizessek azért, mert felveszem a fizetésem... Nettó baromság, hogy rahedli pénzt kell magadnál tartani! Tudatosan kell élni és vásárolni!
 • szomferi #4
  ja, gondolom neked nem jó, mikor nem kell magadnál tartanod egy rahedli pénzt, ami húzza a zsebed, hanem kártyával fizetni

  de gondolom a vezetékes víz sem jó, csak a szolgáltatóknak, hisz pénzbe kerül az is, pedig a fúrott kút meg ingyen van utána, hát milyen dolog már ez, hogy pénzt kérnek érte
 • aru #3
  Kártyák, számlák... ez mind csak a bankoknak jó! Ahhoz, hogy a fizetésemhez jussan fizessek számlavezetésért és minden kártyás vásárlásért és készpénzfelvételért. Már a fizetésemet sem tudtam díjtalanul felvenni így áttértem a készpénzre.
 • DarkHorSe #2
  supportja egy hulladek szar