Berta Sándor

6000 dollárba kerül a Panasonic 4K-táblája

A japán gyártó már 2013-ban bemutatta a különleges termékét, de csak most derült ki, hogy mennyibe fog kerülni.

A Panasonic már régóta jelen van a tábla PC-k piacán és alapvetően olyan készülékeket fejleszt ki, amelyek rendkívül ellenállóak a különböző környezeti hatásokkal szemben. Ezeket az eszközöket általában építkezéseken és más hasonló helyszíneken alkalmazzák. A társaság a Consumer Electronics Show kiállításon mutatta be a 4K Toughpad nevű modellt, amelyet már 2013-ban a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon bejelentett és amelyet most a sajtó képviselői is megvizsgálhattak.


A 4K Toughpad 20 hüvelykes érintőképernyőt kapott, amelynek felbontása 3840 x 2560 képpont, a képaránya pedig 15:10. Fő egysége egy 1,9 GHz órajelű Intel Core i5-3437U vagy a 2,1 GHz órajelű Intel Core i7-3687U processzor. Az integrált grafikus mag az nVidia GeForce GT 745M vagy a Quadro K1000M. A grafikus chiphez 2 gigabájt VRAM jár, a RAM 16 gigabájt és ehhez jön még a 256 gigabájtos SSD-meghajtó. Előre 720p webkamerát, míg a hátoldalra 5 megapixeles kamerát építettek be. Van továbbá USB 3.0-port, SD-bővítőhely, Mini-Display-port, 10/100/1000-Ethernet-port, fejhallgató-csatlakozó és dokkolócsatlakozó.

Az eszköz súlya 2,54 kilogramm, s elsősorban a fotósoknak, a filmeseknek és a tervezőknek lehet érdekes. A nagy méret és a 4K képernyő hátránya a mindössze 2 órás üzemidő, illetve a rendkívül magas, 6000 dolláros bevezető ár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MsUser #12
    Csináltak egy laptopot aminek kívül van a fix 250$ IPS panelja, kb: 280000.-Ft haszonnal együtt az egész!
    Ja + a márkajelzés ára így már stimmel az ár. :)
  • igazamvanvagyig #11
    Igaz! Jogos:)
  • Tetsuo #10
    Sokan nem az eszükkel szerezik a pénzt. ;-)
  • igazamvanvagyig #9
    Ha a jelenlegi csúcs hardverekkel nem boldogúl egy szoftver akkor ott nem sokat értenek a programozáshoz és kidobni azt a szoftvert azonnal.
    Olyan mint a note 4-em 2,6gh x 4, lasabb és laggol (és instabil használhatatlan egy csomo app)mint egy iphone 2 mag 1,4gh akkor,hogy lehet jó egy android?
  • igazamvanvagyig #8
    Ha van pénze valakinek,hogy lehet valaki idíóta árúld el nekem!
  • Tetsuo #7
    Természetesen ez csak egy bemutató-termék. A Panának jól mutat a history-jában, néhány idióta pedig, akinek nem számít a pénz, villoghat vele - ennyi.
  • Macropus Rufus #6
    értelelme? 6000dodo :) Az most olyan 1.5millió... :)) Na ne már.
    Marhaság. Dolgozni ilyen cuccal nem dolgozik pl. tervező. Egy magára valamit is adó mérnök nem áll neki i5 meg i7 gépekkel tervezni. Nem arra valók. Ez az izé azonnal megfeküdne ha ráengedném a SolidWorks2013-at. Ha rendereltetni is akarnám akkor kb. 10-20 perc és az aksi lemerűlt. Mert ugye azt senki nem gondolja, hogy ez a gép 60-70%-os terhelés mellett bír 2 órát (és akkor még a hűtéséről nem is beszéltem, gy.k. megfő, ha nem kapcsolja ki magát védelemből). Mondjuk a Molflow program (műanyag alakító szerszámok működésének a szimulációjára való, pl. milyen módon tőlti ki a belőt műanyag a kamrákat. Hol dermed meg, hol nem fog, és hová nem is fog eljutni a cucc). Ez még a Xeon2-es gépemet is elfektette, pedig az némileg erősebb mint ez a vas.
    Tervezésre mi? :D
    A fotó esetében már nem vagyok biztos, de szerintem utómunkát nem ilyenen fognak végezni. Ennél nagyobb képpel dolgoznak. Amúgy ma itt nálunk az országban már milla alatt lehet venni 4k tévéket. A másik 500ezer meg a gép lenne alatta, és akkor a grafikus mennyekben járhat, amikor egy majd 2m-es képet bámúl 4k-ban és mellette egy atomerőmű dolgozik neki. ÉS nem egy tábla izé...
    A filmeseket meg felejtsük el. Max. amatőr esetleg fél profik. A profik nem hinném, hogy ezzel fognak szarozni.
    Játékra viszont jó lehetne, de 1.5millióért már összeraknék magamnak valami ütős vasat, ami ilyen táblákat eszik reggelire.
  • barret #5
    Már elavult a 4K :D 32K-t akarok a táblám kijelzőjére,hogy lássam a különbséget a pixelek méretében :D
  • Tetsuo #4
    Három lett. Maradhat? :-D
  • Serutekin #3
    Micsoda termék :D és milyen olcsó :D