Berta Sándor

Egy éven belül a cégek 40 százaléka válthat Windows 10-re

A Microsoft azt javasolja a vállalatoknak, hogy rövid időn belül váltsanak át az új operációs rendszerre. Érdemes lehet azonban megvárni az első frissítést.

A redmondi konszern arra számít, hogy az üzleti ügyfelek részéről nagy érdeklődés lesz a Windows 10 iránt és gyorsabban elfogadják majd az új szoftvert, mint az összes többi korábbi operációs rendszerüket. A Microsoft optimizmusa a Spiceworks IT-közösség felmérésére vezethető vissza, amelyből kiderült, hogy az IT-részlegek 60 százaléka már kipróbálta a Windows 10 valamelyik előzetesét és 40 százalékuk tervezi azt, hogy egy esztendőn belül fel is telepíti a számítógépeire az új operációs rendszert. 2017-ig összesen a cégek 74 százaléka váltaná át a Windows 10-re. Mindez a leggyorsabban elterjedő Windows-kiadássá teheti az új szoftvert. Az átváltást megkönnyítheti, hogy a rendszergazdák 90 napig ingyen próbálhatják ki a Windows 10 Enterprise Evaluation verziót.

A Microsoft többek között azzal érvelt a váltás mellett, hogy a társaságok további biztonsági funkciókhoz juthatnak, előnyt jelent a még egyszerűbb kezelés és ráadásul a Windows 10 segítségével innovatív eszközök széles palettája állhat majd rendelkezésre, a PC-ktől kezdve a mobiltelefonokon át a Surface Hub és a HoloLens készülékig.

A cégek ugyanakkor általában megvárják az első nagyobb frissítést az új Windows-változatra való átállás előtt. A Windows 10 esetében ez októberben érkezhet, a kódneve pedig Threshold Wave 2 lesz. (Threshold volt a Windows 10 eredeti kódneve.) A frissítés elsődleges célja az operációs rendszer további optimalizálása és stabilizálása lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skylake #4
    Továbbá a korábbiakon kívül érdemes lehet megnézni hex-el, hogy módosítottak e valamit a dnsapi.dll-en - került-e még bele némi MS domainnév az eddigiek mellett. Csodálkoznék, ha változatlanul hagyták volna.

    (Bizonyos MS domain-eket nem lehet hosts fájlal blokkolni, mivel a fent írt DNS dll kódjában van rögzítve. Ezek eddig 7 alatt a következők voltak:

    .....msdn.com........www.msn.com.....msn.com.go.microsoft.com........msdn.microsoft.com......office.microsoft.com....microsoftupdate.microsoft.com...wustats.microsoft.com...support.microsoft.com...www.microsoft.com.......microsoft.com...update.microsoft.com....download.microsoft.com..microsoftupdate.com.....windowsupdate.com.......windowsupdate.microsoft.com
  • Skylake #3
    Aha persze. Legfeljebb akkor, ha az MS kegyeskedik kibocsátani olyan tool-t, amely mindent lekapcsol, ami nagyvállalati szempontból elfogadhatatlan adatkapcsolatot jelent. Persze megfelelő cégek eddig is tudták, mi a stájsz, és mi megy Redmondba, a 7 és korábbiak esetében - én (mi) tudjuk, és ennek megfelelően jártunk el

    Másrészt ez itt az EU. Úgyhogy körülbelül biztosra veszem, hogy fél év múlva köteles lesz adatvédelmi tekintetben EU-konform oprendszert forgalomba hozni, ahol az alapértelmezett beállítások éppen a jelenlegiek ellenkezőjére vannak állítva, továbbá a következő szolgáltatások mindegyike ugyancsak alapértelmezetten tiltva van:

    DPS
    WdiServiceHost
    TrkWks
    DiagTrack
    WdiSystemHost
    MSDTC
    dmwappushservice

    Ja, és mindezek mellett az update nem csak szolgáltatáskezelőből kapcsolható ki! Valamint gpedit-ben az "allow telemetry" esetében a nem enterprise felhasználók is beállíthatnak 0 értéket!

    Ellenkező esetben olyan pert kapnak a nyakukba, amelyet megemlegetnek!
  • aru #1
    A legtöbb helyen a gépek nincsennek internetre kötve így nem fognak csak a microsoft javaslata miatt egész gépparkot lecserélni és a software-eket újrairatni win 10-re.