Berta Sándor

2020-ra piacvezető lenne a szervereknél a Lenovo

A kínai konszern jelenleg a harmadik pozíciót tölti be a szerverpiacon, de a következő öt éven belül előrelépne.

Kong Meng Koh, a Lenovo vállalati üzletcsoportjának ázsiai és csendes-óceáni régióért felelős alelnöke úgy vélte, hogy az IBM x86-os szerverrészlegének átvétele után jó helyzetben vannak ahhoz, hogy megcélozzák a vezető pozíciót a 100 milliárd dollárosra becsült szerverpiacon.

A következő öt esztendő rendkívül kedvező lehet a gyártó szempontjából, mert a vetélytársak közül több is eltűnt vagy háttérbe szorulhat, elég csak az IBM-re gondolni, amelynek az x86-os szerverrészlegét éppen a Lenovo vásárolta fel. A Gartner adatai alapján az is a kínai cég malmára hajtja a vizet, hogy a tavalyi esztendő harmadik negyedévében csak Észak-Amerikában és Ázsiában nőttek az eladások. Az adatnövekedés gyorsuló üteme, a stagnáló vagy csökkenő IT-költségvetések, a korlátozott IT-erőforrások és az új tárolási eljárások ismeretének hiánya megnehezíti a vállalatok számára, hogy megfeleljenek az egyre növekvő elvárásoknak. Koh szerint viszont ez a terület még komoly növekedési lehetőségeket kínál.

A menedzser elismerte, hogy a globális PC-piac az elmúlt 2-3 esztendőben stagnált vagy némileg csökkent, ezzel szemben azonban a Lenovo növelni tudta az eladásait, még ha az előző évhez képest csupán 1-2 százalékkal is. Hozzátette, hogy ők sok más PC-gyártóval ellentétben növekedésre képes piacként tekintenek erre a területre. Ennek oka, hogy a dolgok internetéhez és a felhőkörnyezethez kapcsolódó eszközök elterjedése miatt növekvő szükség lesz szerverekre. Ők készen akarnak állni a kihívásra és a felhőkre is koncentrálnak. A Lenovo az okostelefon-szegmensben sem lazsál, a Motorola Mobility átvétele után évente kétszer dobnának piacra új termékeket és az e-kereskedelmi ajánlatukat is negyedévenként frissítenék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!