SG.hu

Előre gyártott modu­lokból épít konténeres adatközpontot a Baidu

A kínai internetes keresőportál környezetbarát adatközpontja rendkívül rövid idő alatt telepíthető lesz.

A szerverközpont a Schneider Electric előregyártott megoldásaiból épül majd fel. Ez lesz a Baidu első ilyen elemeket alkalmazó projektje, ami a bejelentés szerint a szabványosított moduloknak köszönhetően az alacsony energia-felvétel mellett magas informatikai hatékonyság is jellemez majd. A Baidu - mint a legnagyobb kínai keresőmotor és a világszerte legkeresettebb kínai weboldal - a felhasználók napi többmilliárd keresési és analitikai kérését szolgálja ki hálózatán. Így elengedhetetlen, hogy egy olyan integrált, korszerű adatközponttal rendelkezzen, ami lehetővé teszi a robbanásszerűen növekvő igények kielégítését, és ami az optimális működésből adódóan költséghatékonyan képes biztosítani a gyors válaszadást.

Az előregyártott adatközpont átfogó, integrált menedzsmentet tesz lehetővé. A Schneider Electric által tervezett és kivitelezett, testreszabott modulok energiatakarékos konstrukciója InRow hűtőegységeket tartalmaz, magában foglal IT rackszekrényeket, UPS-t, kábelmenedzsmentet, tűzvédelmi és biztonságtechnikai megoldásokat. A hőszigetelő panelekből felépített részeket úgy tervezték, hogy bármilyen időjárási körülmény esetén garantálják a biztonságos üzemmenetet. Minden egység előre telepített IT infrastruktúrával rendelkezik, ami azonnali üzemkezdést tesz lehetővé. A megoldás további előnye, hogy a funkcionalitás vagy a teljesítmény feláldozása nélkül kínál hely- és energiahatékony üzemeltetést, ráadásul gyorsan adaptálható a változó igényekhez, rugalmasan átköltöztethető, bővíthető vagy új feladatokra állítható át.


A francia vállalat korábban IT rackszekrényeket és UPS-eket szállított a Baidu yangquani adatközpontjába, valamint egyedi igény szerint kialakított szekrényeket biztosított. A partnerség keretében a vállalatok további kooperációs lehetőségeket terveznek a jövőben az adatközpontok területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!