Berta Sándor

Kína engedélyezte az IBM-Lenovo szerver­üzletet

A vállalat egy lépéssel közelebb került az üzlet lezárásához, ugyanis a kínai kereskedelmi minisztérium, mint illetékes hatóság, engedélyezte a Lenovónak, hogy megvásárolhassa az IBM x86-os szerverrészlegét. Így már csak az amerikai szerveknek kell zöld utat adniuk és a tranzakció lezárulhat.

Mint ismeretes, a Lenovo januárban vásárolta meg 2,3 milliárd dollárért az IBM x86-os szerverrészlegét és a két társaság emellett stratégiai szövetség kialakítását is tervezi. Az üzlet keretében a Lenovo átveszi négy kirendeltség (Raleigh, Sanghaj, Sencsen, Tajpej) összesen 7500 IBM-dolgozóját is. Ugyanakkor nemrég kiderült, hogy biztonsági okok miatt veszélybe kerülhet a felvásárlás, mivel az amerikai kormányzat is ilyen gépeket használ és ezért kínai kémkedéstől tart.

Yuanqing Yang vezérigazgató a Lenovo hongkongi éves közgyűlésén azt reményét fejezte ki, hogy az ügyet sikerül az év végéig lezárni, és nem hiszi, hogy az üzlet az illetékes felügyeleti hatóságok vétója miatt meghiúsulna. A menedzser kiemelte: termékeik nem jelentenek biztonsági fenyegetést az Amerikai Egyesült Államokra nézve. Amennyiben valaki megnézi a vállalat történetét, akkor láthatja, hogy mindig voltak helyi és tengerentúli ügyfeleik, s soha nem volt probléma a biztonsággal - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!