Berta Sándor

IBM-ARM fejlesztőszett a dolgok internetéhez

A két vállalat a kis cégek felé nyit, felgyorsítanák az internetképes eszközök prototípusainak elkészítését.

Az IBM és az ARM elérhetővé tette az mBed IoT Starter Kitet, amelynek segítségével - a járművektől a háztartási berendezésekig - számos internetképes megoldás hozható létre. A csomag része egy ARM processzort tartalmazó alaplap, számos szenzor, dióda és más alkatrész. A fejlesztők bizonyos mértékig ingyen használhatják az IBM Bluemix szolgáltatását, a saját kódok elkészítésére alkalmazható többek között a Java, a JavaScript, a Ruby, a Go, a Python és a PHP nyelv.

A szettnek köszönhetően 3 percen belül létrehozható egy olyan alkalmazás, amelynek adatai a Bluemix szolgáltatás keretében hozzáférhetővé válnak. Rom Lamb, az IBM Hursley kutatólaboratóriumának vezetője és az európai szoftverfejlesztésekért felelős alelnöke azt mondta, hogy ezt a szolgáltatást a garázsban ülő ötletgazdák éppolyan könnyen használhatják, mint az óriáscégek. A tervek között szerepel, hogy a csomagból megjelenhetnek majd a Bluetooth Low Energy-, a Thread- vagy a WLAN-kompatibilis változatok is. A szett jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államokban, a Freescale rendszeréből rendelhető meg 20 dollárért.

Zach Shelby, az ARM alelnöke közölte, hogy tavaly körülbelül 5 milliárd ARM-alapú eszköz lett része a dolgok internetének. Azonban az jelenti az igazi kihívást, hogy ezeket a megoldásokat biztonságos, nyílt szabványokra épülő és a webes szolgáltatásokkal kompatibilis szoftverekkel lássák el. A csomag nyitást jelent a közepes és az olyan cégek felé is, amelyek még soha nem gyártottak egyetlen készüléket sem vagy nem üzemeltettek felhőszolgáltatást. Az új szettre épülő első termékek az idén megjelenhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!