Berta Sándor

12 év után távozik az ARM vezérigazgatója

Warren East döntése mindenkit meglepett, a menedzser júliusban nyugdíjba vonul. Az utódja a 45 éves Simon Segars lesz, aki 1991 óta különböző pozíciókat töltött be a brit chiptervező konszernnél.

East közel 12 éven át volt az ARM vezérigazgatója. A döntése gyakorlatilag derült égből villámcsapásként érte nem csak az ágazat szereplőit, hanem a társaság dolgozóit is. "Warren a vezérigazgatói munkája során megváltoztatta az ARM-et" - közölte John Buchanan, az ARM Holdings plc. elnöke. Hozzátette: amikor East átvette a posztot, akkor a cég programjában a mobiltelefonokkal kapcsolatban csupán egyetlen processzor termékvonal szerepelt, ma viszont ők kínálják a legátfogóbb portfóliót ezen a területen. A szakember irányításával az ARM meghatározó chiptervezővé vált az okostelefonok és a táblagépek rendkívül gyorsan növekvő piacán. Az általuk tervezett processzorok fő előnye az alacsony fogyasztás.

A leköszönő vezérigazgató azt hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés számára, hogy egy ilyen fontos és izgalmas időszakban vezethette az ARM-et. Büszke arra, amit a vezérigazgatói időszaka alatt a dolgozók és a partnereik elértek. Az ARM nagyszerű vállalat, amelynek erős piaci pozíciója van és egyedi kultúrával rendelkezik. Hiszik, hogy most jött el a megfelelő időpont a vezetőváltásra azért, hogy bevezessék a növekedésük következő szakaszát és még inkább előre tervezhessenek.

Buchanan szerint Simon Segars a technológiai tudásával és a vezetői képességeivel kiváló jelölt a vezetői posztra. A szakember 1991 óta dolgozik a brit chiptervező konszernnél és az elmúlt több mint két évtizedben számos vezetői pozíciót töltött be. A vezetőváltás várhatóan nem okoz majd törést az ARM életében. Segars kijelentette: a társaság stratégiáján nem akar változtatni. Ian Drew, az ARM marketingvezetője 2012 novemberében úgy nyilatkozott, hogy a következő években az egyik legfontosabb céljuk meghatározó piaci részesedést szerezni a PC- és a notebookpiacon is. 2015-re 10 százalékos részesedést szeretnének a PC-piacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chakotay #1
    Hogy sajnálom.Mindjárt sírva fakadok.