Berta Sándor

Biztonsági céget vett az ARM

A minden okos eszközbe beépítendő szenzorok kommunikációját titkosítanák a holland Offspark vállalat technológiájával.

A biztonsági szoftvereket kínáló cég egy olyan technológiát fejlesztett ki a dolgok internete (IoT) alkalmazásokhoz, amely javíthat a beágyazott ARM-komponensek védelmén. A megkötött üzlet pénzügyi részletei egyelőre nem ismertek. Az Offspark PolarSSL nevű technológiáját számos szenzorba, kommunikációs modulba és különböző mobil eszközökbe, például okostelefonokba integrálták eddig. Ezekben a termékekben gyakran voltak ARM-chipek. A szoftver moduláris felépítésű, így a fejlesztők akár az egyes részeit is használhatják. A jövőben a PolarSSL képezheti az ARM beágyazott kommunikációs moduljának alapjait.

Az ARM jövőbeli szoftverkriptográfiai stratégiájában is fel fogják használni az Offspark technológiáit. A brit chiptervező jelezte, hogy a PolarSSL nevű megoldás továbbra is nyílt forráskódú marad és elérhetővé teszik a kereskedelmi fejlesztések számára is. "A technológiát már most használják a vezető IoT-szolgáltatók. Az a tény, hogy ezek a vállalatok az ARM Cortex-processzorait és a szoftvertechnológiáit is alkalmazzák, azt jelenti, hogy most abban a helyzetben vagyunk, hogy egy teljes megoldást kínáljunk az ipar számára" - jelentette ki Flautner Krisztián, az ARM IoT-üzletekért felelős vezetője.

Paul Bakker, az Offspark vezérigazgatója úgy vélte, hogy az ARM úttörő lehet a beágyazott rendszerek területén. "A biztonság a legfontosabb aspektus, azért, hogy sikerüljön helyreállítani az iOT-technológiákba vetett bizalmat. Mindez csak egy megfelelő megoldás segítségével lehetséges. Az ARM és az Offspark közösen biztosíthatják az összes rendszer biztonságát" - emelte ki a menedzser.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!