Berta Sándor

Dolgok internete - összefog a Dell, az Intel és a Samsung

Új szervezet alakult, amely legfontosabb feladatának a dolgok internetéhez kapcsolódó szabványok kidolgozását tartja.

Az Open Interconnect Consortium (OIC) alapítótagjai között van az Atmel, a Broadcom, a Dell, az Intel, a Samsung Electronics és a Wind River, A cél az, hogy a különböző dolgok internete (IoT) megoldások képesek legyenek zökkenőmentesen együttműködni egymással, függetlenül attól, hogy az adott eszközt ki gyártja vagy forgalmazza, illetve attól is, hogy milyen operációs rendszert és vezeték nélküli szabványokat támogat. A zavartalan kooperáció azért is fontos, mert a következő években az IoT-megoldások robbanásszerű elterjedésére lehet számítani, jelenleg pedig nincsenek megfelelő szabványok, így a különböző gyártók modelljei szinte képtelenek az adatcserére.

Az OIC első nyílt forráskódja kifejezetten úgy készül, hogy figyelembe veszi az intelligens otthonokhoz és irodákhoz készített megoldások különleges követelményeit. Jim Zemlin, a Linux Alapítvány ügyvezető igazgatója közölte: a nyílt forráskód az együttműködésről és a választás lehetőségéről szól. Az OIC egy újabb bizonyítéka annak, hogy a nyílt forráskód miként segítheti az innovációt. Bíznak abban, hogy az új szervezet hozzájárulhat egy olyan nyílt környezet létrehozásához, amiben több milliárd csatlakoztatott eszköz lehet online.

Az Intel számára egyre fontosabb a dolgok internete. A gyártó nemrég immár a negyedik olyan európai kutatólaboratóriumát nyitotta meg, amely ezzel a területtel foglalkozik. Az IoT Ignition Labs Swindon nevű új központ az intelligens épülettechnika, kereskedelem és közlekedés kérdéseire fog összpontosítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!