Berta Sándor

Hardver­projekteket segítene az Android létrehozója

Az Androidot megálmodó Andy Rubin egy olyan szolgáltatót alapított, amely az ígéretes startupoknak segíthet.

A Playground Global a hardverprojektek megvalósítását támogatja és a piaci szereplőktől eddig 48 millió dollárt szerzett. A befektetők között van a Google, a Hewlett-Packard és a Foxconn - ez derült ki az Amerikai Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott jelentésből. Rubin vállalata abban különbözik a többi úgynevezett inkubátor cégtől, hogy nem befektetni akar a startupokba, hanem sokkal inkább azok alapítóit támogatná a hardverek gyártása, terjesztése, finanszírozása, valamint az eszközök cloud-platformokba való integrálása során. A segítségért cserébe a Playground Global részesedést kér a vállalkozásokban.

Andy Rubin közölte, hogy az a céljuk, hogy biztosítsák az alkotás szabadságát. A Playground egy olyan "stúdió", amelyben a feltalálók, a barkácsolók és a vállalkozók teljes mértékben a termékeik létrehozására összpontosíthatnak, s nem kell más üzleti szempontokkal foglalkozniuk. Azáltal, hogy a Playground Global ilyen kaliberű támogatókat szerez, számos akadályt elháríthat egy-egy nagyszerű ötlet értékesítésének az útjából.

A Playground-befektetőket az új cégek számára a stratégiai értékeik alapján választják ki. A Foxconn például a nagy mennyiségű gyártásban jelenthet segítséget, a Hewlett-Packard a globális értékesítésben szerzett tapasztalatait adhatja át, míg a Google, a Tencent és a Seagate a felhőszolgáltatásokkal való együttműködésben segíthetnek. Rubin 2013 márciusában távozott a Google Android-részlegének éléről. Akkor valami mással akart foglalkozni, a konszernen belül keresett új kihívásokat, majd 2013 decemberében ismertté vált, hogy ő lesz a vállalat robottechnikai csoportjának új vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!